11 Ocak 2000 22:00

HADEP'li başkanlardan

   liderler zirvesine çağrı

Paylaş
HADEP'li başkanlardan
    liderler zirvesine çağrı
HADEP'li 37 belediye başkanı, Öcalan'ın idam cezası Meclis'e gelmeden AİHM'nin nihai kararının bekleneceği inancında olduklarını bildirdiler. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen HADEP'li 37 belediye başkanı, 'liderler zirvesi'nde ele alınacak olan Abdullah Öcalan hakkındaki idam kararının, TBMM'ye gönderilmesi konusunda ortak görüşlerini açıkladılar.
Hazırlanan metni okuyan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, HADEP'li belediye başkanları olarak 12 Ocak'ta, Türkiye halkının geleceğini yakından ilgilendiren, aydınlık geleceğe veya kör karanlığa davetiye çıkaracak zirve kararını merakla beklediklerini belirterek, "Hükümet ortaklarının zirvede verecekleri kararın, Türkiye'nin geleceği açısından oldukça önemli bir adım olacağı unutulmamalıdır. Bizlerin ve halkın beklentisi devlet adamlığına yakışır, önyargılardan ve kinci tavırlardan uzak, kendisi gibi düşünmeyenlerle birlikte yaşanabileceğini kabullenip, sağduyulu politikacı tipi ile yine bu politikacıların vereceği, ülkenin geleceğini aydınlatacak kararlarıdır" dedi.
Çelik, Kürt illerinde yaklaşık 20 yıldır süren savaşın ve uygulanan yanlış politikaların, bölge halkının geleceğinden önemli şeyler alıp götürdüğünü vurgulayarak çatışmaların önemli ölçüde sona ermesinin bölgede ve ülkede büyük bir rahatlamaya yol açtığını söyledi. Ekonomide, toplumsal ve siyasal alanda, sürece paralel olarak ciddi gelişmelerin yaşandığını savunan Çelik, "Bu olumlu gelişmeleri sindiremeyen, görmezlikten gelen ve önceki gerilimli ortamdan siyasi ve ekonomik rant sağlayan güçler de vardır. Bu güçler tutum ve davranışlarıyla halkın ve tarihin önünde büyük bir sorumluluğun altında olduklarını unutmamalıdırlar" dedi.
Öcalan'la ilgili olarak liderler zirvesinde verilecek kararın, ülkenin geleceğini ilgilendirdiğini savunan Çelik, Demirel'in bayram mesajına da dikkat çekerek, Demirel'in "Türkiye'nin geleceği parlaktır. Doğru bir yoldayız. Önümüzde aydınlık bir gelecek uzanıyor. İstediğim şey barıştır, kardeşliktir, birlik ve bütünlüktür. Ülkemizin daha güzel yarınlara kendinden emin huzur ve güven içerisinde hazırlanmasıdır" sözlerine katıldıklarını ve imza attıklarını belirtti.
Öte yandan önceki gün yazılı bir açıklama yapan HADEP Diyarbakır İl Örgütü de Öcalan'ın idamı konusunda olumsuz bir karar çıktığı takdirde, barış ve demokratikleşme yönünde atılan adımların önünün tıkanacağı ve AB üyeliğinin tehlikeye gireceği savunuldu.
ÖNCEKİ HABER

'İdama karşı çıkılmalı'

SONRAKİ HABER

İşçi örgütlendiğinde kazanır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa