11 Ocak 2000 22:00

İİBK'nin araçları Okuyan'ın emrinde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Yaşar Okuyan'ın, bakanlığa bağlı kurumların araçlarını kullanıp, giderlerini kuruma karşılattığı ortaya çıktı.

Paylaş
İİBK'nin araçları Okuyan'ın emrinde
Sultan Özer
Başta Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarında yolsuzluk yapıldığı, kurumun zarara uğratıldığı propagandasıyla sosyal güvenlik kurumlarının tasfiyesine çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakan Yaşar Okuyan'ın, bakanlığa bağlı kurumların araçlarını kullanıp, giderlerini kuruma karşılattığı ortaya çıktı.
İş ve İşçi Bulma Kurumu'nun, Dünya Bankası tarafından "İstihdam ve Eğitim Projesi" kapsamında verilen krediyle aldığı 26 aracının, Çalışma Bakanlığı emrinde makam arabası olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Araçlardan 7'sinin Çalışma Bakanlığı'nda, 19'unun da bakanlığın taşra teşkilatlarında makam aracı olarak kullanıldığı ve giderlerinin de kurumca karşılandığı öğrenildi.
"Yolsuzluklara karşı çıktığını, izin vermeyeceğini" öne sürerek, sosyal güvenlik kurumlarını tasfiyeye çalışan Çalışma Bakanı Okuyan, araçların bakım giderlerini de kuruma karşılatırken, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu Raporu'nda bu uygulamadan vazgeçilmesi ve araçların kuruma teslim edilmesi istendi.
Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun 1998 yılı "İİBK Raporu"nda söz konusu araçların giderlerinin kurumca karşılanmasına karşı çıkıldı. Raporda, "Bütçe kanunları ve Başbakanlık tasarruf genelgelerinin taşıtlarla ilgili hükümlerine aykırı biçimde, gerek kurum kaynaklarıyla, gerekse İstihdam ve Eğitim Projesi kapsamında alınan ve halen kurum malı olup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na tahsis edilen taşıtların hiçbir giderinin Kurumca karşılanmaması, Bakanlığa tahsis edilen taşıtların geri alınarak, Kuruma ait taşradaki birimlerden ihtiyacı olanlara tahsis edilmesi ve ihtiyaç dışı taşıt alımından kaçınılması" istendi.
ÖNCEKİ HABER

İçme suyu havzası kanalizasyon gibi

SONRAKİ HABER

'Geleceğiniz için davaya sahip çıkın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa