10 Ocak 2000 22:00

Bütün KİT'ler satışa çıkarıldı

2000 yılını özelleştirme yılı ilan eden hükümet, çok kapsamlı bir özelleştirme programı uygulamayı hedefliyor.

Paylaş
Bütün KİT'ler satışa çıkarıldı
2000 yılını özelleştirme yılı ilan eden hükümet, çok kapsamlı bir özelleştirme programı uygulamayı hedefliyor. Bu hedef kapsamında Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından alınan kararlara göre; Erdemir TAŞ'ın sermayesindeki Hazine Müsteşarlığı'na ait hisseler ile DİTAŞ'ın sermayesindeki BOTAŞ'a ait hisseler, özelleştirme kapsamına alındı. ORÜS (Orman Ürünleri Sanayii) AŞ'ye ait Bolu İşletmesi 5 milyon 900 bin dolar bedelle, Toros Orman Ürünleri İmalat Sanayi Ticaret Ltd. Şti'ye satıldı.
Hükümetin özelleştirme programına göre; 2000 yılının ilk çeyreğinde Deniz Nakliyat, ORÜS, Ankara ve Güven Sigorta, Asil Çelik, Erbaş, KBİ, Taksan, Turban ve TZDK; ikinci çeyreğinde Petrol Ofisi, TÜPRAŞ, Petkim-Yarımca Tesisleri, İsdemir, SEKA, Sümer Holding, Trabzon Limanı ve Tümosan; üçüncü çeyreğinde de TÜSAG, İGSAŞ, Ataköy Marina ve otel ile THY; son çeyreğinde ise Erdemir, TÜPRAŞ ve Petkim'in blok satışı yapılacak.
Haberleşme alanı da, IMF'nin isteği doğrultusunda tamamen tekellere açılıyor. Telekom'un özelleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısı şu anda Meclis gündeminde. Yasa tasarısı, yabancı tekellerle ortaklığa da zemin hazırlıyor ve şirketleri fiyat konusunda serbest bırakıyor. AKTAŞ, NETAŞ, TELETAŞ'ta olduğu gibi tüm çalışanların sendikasızlaştırılmasına ve işten atılmalara neden olacak bu özelleştirmeyle halk iletişim hizmetlerini de daha pahalıya almak zorunda kalacak.
ÖNCEKİ HABER

Rehavete ve atalete yer yok

SONRAKİ HABER

Hayırlı işler Bakan Yalova

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...