10 Ocak 2000 22:00

Kayseri'de 140 köy yolu

   ulaşıma kapandı

Paylaş
Kayseri'de 140 köy yolu ulaşıma kapandı
Kayseri'de aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşımı aksatıyor. 140 köy yolu ulaşıma kapandı. Sakarya'nın Söğütlü ilçesine bağlı Akçakamış köyünde önceki gün meydana gelen su baskını, etkisini yitirmeye başladı. Akçakamışlılar, yaklaşık 6000 dönüm ekili arazinin sular altında kaldığını belirtti. Türk Hava Yolları'nın Diyarbakır-Ankara ve Diyarbakır-İstanbul uçak seferleri yoğun sis nedeniyle iptal edildi.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Kayseri'nin Sarız, Pınarbaşı, Develi, Yahyalı, Talas, Tomarza ve Akkışla ilçelerinde 140 köy yolu dün yeniden ulaşıma kapandı.
Yetkililer, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 8 ayrı ekiple kar temizleme çalışmalarının devam ettiğini, ancak kar yağışının sürmesi nedeniyle açılan köy yollarının bir bölümünün yeniden kapandığını belirtti.
Kar yağışı ve tipi, şehirlerarası karayollarında da ulaşımı aksatıyor. Kayseri-Ankara karayolunun Çallıgedik ve Mucur, Kayseri-Adana karayolunun Araplıbeli ve Tekir Yaylası, Kayseri-Malatya karayolunun Ziyarettepe, Kayseri-Sivas karayolunun Lalebeli ve Beştepeler yörelerinde kar yağışı ve zaman zaman etkili olan tipi nedeniyle ulaşım güçlükle yapılabiliyor. Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kayseri kent merkezinde de Büyükşehir, Kocasinan ve Melikgazi belediyeleri, kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyorlar.
Öte yandan Erciyes Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı. Kayakseverler, kar kalınlığının yeterli düzeye gelmesiyle birlikte Erciyes'in dünyaca ünlü toz karında kaymanın keyfinin yeniden yaşamaya başladılar.
Sakarya'da su baskınları
Adapazarı ve çevresinde geçtiğimiz cuma günü başlayan ve 2 gün aralıksız devam eden sağanak yağış sonucu, Akçakamış köyü ile ekili alanları basan sular, yağışın durması ve Çark deresinin Sapanca gölündeki kapaklarının kapatılması sonrasında, çekilmeye başladı. Su yüksekliğinin yer yer 1 metreye yükselmesi nedeniyle, önceki gün yalnızca kayık ve yüksek araçlarla gidilebilen köyün 2 yolundan biri, suların çekilmeye başlamasıyla birlikte açıldı. 220 haneden 150'sini su basan köyde, vatandaşların büyük bölümü su boşaltma ve temizlik çalışmalarına başladı.
Akçakamışlılar, yaklaşık 6000 dönüm ekili arazinin sular altında kaldığını belirterek, "Eğer su hemen çekilirse fazla bir zararımız olmaz" dediler. Su altındaki arazilerde şu anda yalnızca buğday ekili olduğunu belirten köylüler, "Ancak, su hemen çekilmez ya da tahliye edilmezse, ektiğimiz tohumlar çürür. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştular.
Bu arada, Kaynarca ilçesinde de yağışın durduğu ve taşan derelerdeki su miktarının yatak seviyesine indiği öğrenildi.
Diyarbakır'da yoğun sis
Diyarbakır'da görülen yoğun sis, Türk Hava Yolları'nın dün sabah yapılması gereken Ankara ve İstanbul seferlerinin iptal edilmesine neden oldu. Yetkililer, yoğun sis nedeniyle karayollarında seyir halinde bulunan araç sürücülerinin dikkatli olması gerektiğini ifade ederek, görüş mesafesinin 50 metrenin altında olduğunu kaydettiler.
ÖNCEKİ HABER

Metin, özlemleriyle anılıyor

SONRAKİ HABER

Hesap sormanın önü kesiliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...