10 Ocak 2000 22:00

Yabancı sermaye tahkim uyum

   yasalarını bekliyor

Paylaş
Yabancı sermaye tahkim
    uyum yasalarını bekliyor
Yabancı Sermaye Derneği (YASED) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yöneyman, Türkiye'ye beklenen yabancı sermaye girişinin, tahkimle ilgili uyum yasaları tamamlandıktan sonra olacağını söyledi.
Yöneyman, 1999 yılının yabancı sermaye açısından kötü bir yıl olduğunu ve yabancı sermaye yatırımlarının geçmiş yıllarda olduğu gibi 800 milyon dolar seviyesinde kaldığını belirtti. Ancak hükümetin aldığı bazı ekonomik kararlarla, yabancı sermayenin önünün açıldığına işaret eden Yöneyman, tahkimle ilgili uyum yasalarının tamamlanmak üzere olduğunu, beklenen yabancı sermaye girişinin bundan sonra olacağını kaydetti.
Yöneyman, "Hükümetin değişik kademelerinde, 2000 yılı bütçesinin yüzde 3'ü civarında 5-6 milyar dolarlık bir yabancı sermaye girişi üzerine çalışmalar yapılıyor" diye konuştu.
Enerji ilk sırada
Yöneyman, "Tükiye'nin gerçek hakkı 5 milyar doların üzerinde, ancak ilk dönemde 3 milyar doları aşmamız gerekiyor" dedi. Yöneyman, yabancı sermaye yatırımlarının ilk etapta enerji sektöründe görüleceğini belirtti.
Enerjinin dışında küçük ve orta boy şirketlere de sermaye akımı olacağını ifade eden Yöneyman, otomotivde yatırımların başladığını, gıda sektöründe de yatırımların olacağını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Marlboro tütünü Diyarbakır'dan

SONRAKİ HABER

Metin, özlemleriyle anılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...