09 Ocak 2000 22:00

Haber-Sen Genel Sekreteri Yavuz'a

   gözdağı sürgünü

Paylaş
Haber-Sen Genel Sekreteri Yavuz'a
   gözdağı sürgünü
Şahin Bayar
Ulaştırma Bakanlığı'na MHP'li Enis Öksüz'ün getirilmesi ile birlikte haber emekçileri üzerinde yoğunlaşan baskılar artarak devam ediyor. Daha önce KESK'e bağlı Haber-Sen üyesi bir çok kamu emekçisinin, görev yaptığı yerlerden sürülmesini isteyen Enis Öksüz, geçtiğimiz günlerde de Haber-Sen Genel Sekreteri Hıdır Yavuz'un sürülmesi için talimat verdi.
Galata Posta Dağıtım Merkezi Şefi olup, personel yönetmeliğinin 103'üncü maddesine göre Anadolu Yakası Başmüdürlüğü Kızıltoprak Merkez Müdürlüğü'nde görev yapan Haber-Sen Genel Sekreteri Hıdır Yavuz, Ulaştırma Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde Bolu Posta İşletmesi Başmüdürlüğü'ne sürüldü. Sürgünün kamu emekçilerine gözdağı vermek amacıyla gerçekleştirildiğini söyleyen Haber-Sen Genel Sekreteri Hıdır Yavuz, 18 Nisan seçimlerinden sonra milliyetçi akımların iktidara gelmesi ile birlikte kamu emekçileri üzerindeki baskı ve sürgünlerin arttığını belirtti. Yavuz, Ulaştırma Bakanlığı'nın MHP'ye verilmesi ile birlikte yoğun bir kadrolaşmaya gidildiğine de dikkat çekti.
'Gidişatı engellemeliyiz'
Kamu-Sen'e bağlı Türk Haber-Sen'in Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'den destek alarak hızlı bir örgütlenme içine girdiğini kaydeden Yavuz, "Bununla yetinmeyen yetkililer, Kamu-Sen'i güçlendirmek için şimdi de KESK'in yönetici kadrolarını sürmeye başladılar" dedi.
Sürgün ve baskılara karşı bir karşı koyuşun örgütlenmesi gerektiğini söyleyen Yavuz, "Yoksa baskıların ardı arkası kesilmez. Birkaç gündür TÜMTİS üyesi işçiler gözaltına alınıyor. Urfa'da 20 eğitim emekçisi sürgün ediliyor. Bütün illerde bu sürgünler yaşanıyor. Butün bu uygulamalar bunun sonunun olmayacağı ve bundan sonra da devam edeceği izlenimini veriyor. Buna artık bir şekilde dur dememiz gerekiyor" diye konuştu.
Dava açacak
Sürgünün geri alınması için dava açacağını belirten Hıdır Yavuz, ancak geri dönmek için de sadece mahkeme kararını beklemeyeceğini dile getirdi. Sürgün edildiği yer konusunda fazla bilgisi olmadığını belirten Yavuz, "Ama öğrendiğim kadarıyla orası örgütsüzmüş, gidip orayı da örgütleriz diye düşünüyorum. Bizim için önemli olan mücadeledir, bunu her yerde sürdürmeye çalışacağım" ifadeleriyle kararlılığını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Gerekirse tek başına...

SONRAKİ HABER

Türk Metal'de delege oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...