09 Ocak 2000 22:00

FP: Kopenhag Kriterleri'nin arkasındayız

Recai Kutan, Türkiye'nin yakın zamanda AB'ye tam üyeliğinin söz konusu olduğunu ifade ederek, partisinin yasa değişikliklerine destek vereceğini bildirdi.

Paylaş
FP: Kopenhag Kriterleri'nin arkasındayız
FP Genel Başkanı Recai Kutan, Türkiye'nin yakın zamanda AB'ye tam üyeliğinin söz konusu olduğunu ifade ederek, partisinin, Kopenhag Kriterleri'nin gerçekleşmesi için Anayasa ve yasalarda yapılacak değişikliklere destek vereceğini bildirdi.
Kutan, FP Ankara İl Başkanlığı'nda, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerle bayramlaşırken yaptığı konuşmada, yeni bin yıla girildiğini, Batı'nın 2030'lu yılları planladığını belirterek, artık insan hakları, özgürlükler ve halkın refahı gibi kavramların ön plana çıktığını söyledi. Türkiye'de bu kavramların pek öne çıkmadığı görüşünü dile getiren Kutan, özgürlüklerin de büyük ölçüde kısıtlandığını söyledi.
Kutan: Bankaları özelleştirin
Bu kesimlerin, kendi kararlarını uygulatma zihniyetinde olduğunu, uyulmazsa 'Kafalarına vurup uygulatırız' anlayışını taşıdığını savunan Kutan, "Din ve vicdan özgürlüğü bu durumdadır. Beyzadelerin canı istiyor, 'Biz karar verdik uyacaksınız' diyorlar. Ama artık geçti. Artık köprünün altından çok sular geçti. Milletimiz eninde sonunda bu zulme 'dur' diyecektir. Türkiye'de teşebbüs örgütlüğü de yok. Sermayeyi yeşil, kırmızı gibi renklere ayırıyorlar. Geçenlerde 5 banka battı. Bunlarla ilgili kim tutuklandı, kimse. Herkes, bu işin sonunda ne olacağını biliyor. Biz, devlet bankalarının özelleştirilmesini istiyoruz. Ama görülüyor ki, bankalar devletleştiriliyor. Özel olan bu bankalar, devlet garantisine alınarak, devlet bankası oldular" dedi.
Almanya ve Fransa gibi ülkelerde nüfusun giderek azaldığını ve yaşlandığını anlatan Kutan, Türkiye'nin en büyük kazançlarından birinin, genç ve dinamik nüfusu olduğunu söyledi. Bu dinamizmin harekete geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Recai Kutan, bu ülkelerin yakın gelecekte Türkiye'den genç işgücü isteyeceğini kaydetti.
Türkiye'nin yakın zamanda AB'ye tam üyeliğinin söz konusu olduğunu ifade eden Kutan, partisinin, Kopenhag Kriterleri'nin gerçekleşmesi için Anayasa ve yasalarda yapılacak değişikliklere destek vereceğini bildirdi.
Bazı kişilere yargısız infaz
Bu arada, TBMM'de görevini tamamlayan Susurluk Araştırma Komisyonu'na da başkanlık eden Elkatmış, son günlerde bazı kişilerin yargısız infaz edildiğini de öne sürerek, "Son 1 ay içinde, sadece İstanbul'da, aralarında Zehra Eğitim Vakfı Başkanı'nın da bulunduğu 10 kişi, kendilerini resmi görevli olarak tanıtan kişilerce, evlerinden veya işyerlerinden alınarak götürülmüştür. Bunlarla ilgili bir ipucu bile yok. Bu gelişmeler ışığında, Susurluk'un aynen devam ettiği sonucunu çıkarmak mümkün" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Meclis kritik gündemlerle açılacak

SONRAKİ HABER

Gerekirse tek başına...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa