08 Ocak 2000 22:00

'Çağdaş Avrupa'dan hastane manzaraları

Sosyal güvenlik sisteminin tasfiyesi Avrupa'da da ibret verici bir sonuca yol açtı. Hollanda'da kimsesiz bir hasta, kış günü üzerine tazyikli su sıkılarak hastaneden atıldığı için sokakta donarak öldü.

Paylaş
'Çağdaş Avrupa'dan hastane manzaraları
Sosyal güvenlik ve sağlık sistemlerinin tasfiyesi, sadece Türkiye'de değil, Avrupa'nın en gelişmiş ülkelerinde de ibretlik sonuçlara yol açıyor. Hollanda'da bir hastaneden zorla dışarı atılan evsiz bir hasta, sokakta donmak üzereyken "başlarının belaya girmesini istemeyen" görevliler tarafından tekrar içeri alındı. Ancak evsiz hasta, donarak yaşamını yitirdi.
Noel tatili sırasında Arnhem kentindeki Rijnstate Hastanesi'ne yatan Gerard Puntman adlı evsiz, tedavisi tamamlandıktan sonra hastaneden ayrılmak istemedi. Bunun üzerine hastanenin kapısındaki güvenlik görevlileri, Puntman'ı, üzerine tazyikli su sıkarak zorla dışarı attılar. İki gün sonra sokakta donmak üzereyken bulunan Puntman, yeniden getirildiği hastanede kurtarılamadı.
Puntman'ın ölümüne sokağa atılmasının neden olduğunu vurgulayan yetkililer, onu dışarı atan iki polis ve bir bekçi hakkında soruşturma başlattılar. Olayın, Hollanda halkında büyük tepki doğurması ve sağlık sistemi ile ilgili tartışmaları yeniden alevlendirmesi bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Kimya Teknik işçileri

SONRAKİ HABER

Emekçiye karşı 'kutsal ittifak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...