08 Ocak 2000 22:00

Bahçeli, Ecevit'i yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Ecevit'in Öcalan konusunda kendisini eleştirerek "Hiç kimse meydanlarda kendisini bağlayacak sözler etmemeli" şeklindeki demecini yine "meydanlarda" yanıtladı.

Paylaş
Bahçeli, Ecevit'i yanıtladı
Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Ecevit'in Öcalan konusunda kendisini eleştirerek "Hiç kimse meydanlarda kendisini bağlayacak sözler etmemeli" şeklindeki demecini yine "meydanlarda" yanıtladı. MHP'lilerin duygusal hareket etmediklerini söyleyen Bahçeli, "Türkiye'nin ve devletimizin geleceği açısından yorumlar getirmeye çalışıyoruz. Kendimizi bağlayıcı herhangi bir demecimiz de olmuyor" dedi.
Bahçeli, partisinin Osmaniye İl Teşkilatı'ndaki bayramlaşma törenine katıldı. Bir gazetecinin, Ecevit'in basın toplantısında Öcalan'ın idamı konusundaki değerlendirmelerini hatırlatması üzerine Bahçeli, 12 Ocak'ta bir araya gelerek bu konu üzerinde görüş alışverişinde bulunacaklarını, MHP olarak bu konudaki düşüncelerini açıklayacaklarını söyledi.
Ecevit'in demecini takip ettiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu: "MHP'liler duygusal hareket edip kin ve nefretle olaylara yaklaşmamakta, Türkiye'nin ve devletimizin geleceği açısından yorumlar getirmeye çalışmaktadırlar. Kendimizi bağlayıcı herhangi bir demecimiz de olmuyor. Eğer böyle bir anlamla yaklaşırsak sayın Başbakanımızın 13 Aralık'tan bu yana konuyla ilgili sürekli demeçleri verilmektedir."
Yuvarlak ifadeler
Bahçeli, "İnfaz süreciyle ilgili görüşleriniz aleyhinde MİT'in rapor verdiğinden söz ediliyor. Bu raporlar görüşlerinizde değişikliklere yol açar mı?" şeklindeki bir soruya karşılık da, böyle bir bilgiye sahip olmadıklarını, önlerine bazı raporlar konduğunda da görüşlerinin değişmesi gibi bir şeyin söz konusu olmayacağını söyledi.
Meselenin "sadece bir caninin asılıp asılmaması" şeklinde yorumlanmaması gerektiğini öne süren Bahçeli, "Bizim başından beri söylediğimiz şey, bir hukuk devletinde bağımsız yargının kararına saygı duyma gereğidir. Ama bunu yaparken meseleyi sadece bir kişinin asılıp asılmamasına odaklaştırmak, olayları kısırlaştırmaktır ve yanlış yorumlara fırsat verebilecek durumları ortaya çıkartmaktır. Bize göre, asıldığı veya asılmadığı an Türkiye'nin karşılaşacağı problemlerin neler olması gerektiği üzerinde siyasilerimiz, aydınlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız görüşlerini açıkça ortaya koymalı ve Türk milletinin önünü tıkayacak bir davranışa girilmemelidir" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

FP'de MHP'yi kışkırtıcı üslup sürüyor

SONRAKİ HABER

Melih Gökçek, EGO'yu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...