08 Ocak 2000 22:00

FP'de MHP'yi kışkırtıcı üslup sürüyor

Cumhurbaşkanı Demirel'in müdahalesine karşın, FP, genel başkan yardımcısı düzeyinde MHP'yi Öcalan konusunda kışkırtan üslubunu sürdürüyor.

Paylaş
FP'de MHP'yi kışkırtıcı üslup sürüyor
Cumhurbaşkanı Demirel'in FP Genel Başkanı Recai Kutan'ı uyarmasına karşın, Fazilet'te Öcalan konusunda MHP'yi kışkırtan üslup devam ediyor. Fazilet Partisi (FP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Lütfü Esengün, Öcalan ile ilgili dosyanın TBMM'ye gelmesi halinde verilecek kararda MHP'nin bir sınava tabi tutulmuş olacağını söyledi. Esengün, "Şehitlerimizi istismar edip oy toplayan MHP, Öcalan'ın idamının infaz edilip edilmemesi yönünde alacağı kararla, şehit annelerinin önünde bir sınav vermiş olacaktır" dedi.
'Demirel koltuğu bırakmalı'
Esengün, Erzurum'da parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Demirel'in görev süresinin dolduğunu belirterek, "Artık bu mevkiyi bir başkasına bırakmalı" dedi. Başbakan Ecevit'in, Cumhurbaşkanı Demirel'e görevinin uzatılması teklifinde bulunduğunu anımsatan Esengün, şöyle konuştu: "Her iki siyasetçi de birbirlerine makam ikramında bulunuyor.
Onların bu ülkeye verecekleri hiçbir şey kalmamıştır. Görevlerini bir başkasına teslim etmeliler. 12 Eylül döneminde memlekette kötü günlerin yaşanmasına neden olan bu iki siyasi parti liderinin ülkeye hizmet etmek için başkalarına fırsat vermeleri gerekiyor."
Esengün, ayrıca, bir gazetecinin, kapatılan Refah Partisi'nin lideri Necmettin Erbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olup olmayacağı şeklindeki bir sorusuna, Erbakan'ın da aday olabileceğini belirtti. Esengün, "Bizim bu görev için düşündüğümüz başka milletvekili arkadaşlarımız da var" diye cevap verdi.
MHP'nin sınav günü
Esengün, PKK Lideri Abdullah Öcalan ile ilgili dosyanın TBMM'ye gelmesi halinde verilecek kararda MHP'nin bir sınava tabi tutulmuş olacağını kaydederek, "Şehitlerimizi istismar edip oy toplayan MHP, Öcalan'ın idamının infaz edilip edilmemesi yönünde alacağı kararla, şehit annelerinin önünde bir sınav vermiş olacaktır" dedi.
MHP'nin bu konudaki tavrının çok önemli olduğunu belirten ve daha önce parti Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin verdiği sözleri yerine getirip getirmeyeceğinin merak konusu olduğunu anlatan Esengün, Bahçeli'nin sözünde durmaması halinde parti genel başkanlığı görevini bırakması gerektiğini iddia etti.
'Can güvenliğimiz kalmadı'
İstanbul'da son günlerde bazı kişilerin kaçırıldığı ve bunlardan bir süredir haber alınamadığını belirten Esengün, Türkiye'de artık insanların can güvenliğinin kalmadığını savundu. Kaybolan kişilerin bir an önce sağ olarak bulunması gerektiğini kaydeden Esengün, Türkiye'de terörün bitme noktasına geldiği günlerde insanların kaçırılıp haber alınmamasının vahim bir durum olduğunu söyledi.
Gazeteci Ahmet Taner Kışlalı cinayetinin failinin de bulunması için söz verilmesine rağmen bulunmadığını anlatan Esengün, bu durumun hükümet için eksi puan olduğunu ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Ankara'da hukuk tartışılacak

SONRAKİ HABER

Bahçeli, Ecevit'i yanıtladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...