08 Ocak 2000 22:00

Ankara'da hukuk tartışılacak

Hukuk Kurultayı'nda, "Hukukun evrenselleşmesi ve ulusal egemenlik", "Çağdaş anayasa, hukuk ve demokrasi" ile "Temel hak ve özgürlüklerin kapsamı ve sınırlandırılması sorunu" konuları tartışılacak.

Paylaş
Ankara'da hukuk tartışılacak
Ankara'da 25 yıl aradan sonra "Hukuk Kurultayı" düzenleniyor. Ankara Barosu'nca düzenlenen "Hukuk Kurultayı 2000", 12-16 Ocak 2000'de Ankara Bilkent Oteli'nde gerçekleştirilecek.
Hukuk Kurultayı, Başbakan Bülent Ecevit ve TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'un da katılması beklenen bir törenle, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Büyük Konferans Salonu'nda, 12 Ocak 2000 Çarşamba günü başlayacak. Aynı gün, Ankara Barosu Yönetim ve Kurultay Yürütme Kurulu Başkanı Hakkı Suha Okay ile üyeler, Anıtkabir'i ziyaret ederek, çelenk koyacak.
"Hukukun evrenselleşmesi ve ulusal egemenlik", "Çağdaş anayasa, hukuk ve demokrasi" ile "Temel hak ve özgürlüklerin kapsamı ve sınırlandırılması sorunu" konularının tartışılacağı kurultayda, "Hukuk oluşturma ve insan hakları", "Siyasal adalet", "Çete, örgüt, gizli ittifak, toplu suç kavramları", "Yargı ve medya ilişkileri", "Çağdaş ve laik bir toplum yaratılmasında medeni kanunun rolü", "Çapraz sorgu", "Adli kolluk", "Ölüm cezası yerine ikame edilebilecek cezanın türü" ile "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının iç hukuka etkisi" gibi konularda hazırlanan bildiriler okunacak.
"Basında tekelleşme, tekelleşmenin sonuçları ve önlenmesi", "Kira hukuku alanında yeni bir yasal düzenleme zorunluluğu", "Kamu çalışanlarının sendikal hakları", "Çevre hakkı ve katılım" ile "Ombudsman" konularındaki bildiriler de katılımcıların bilgisine sunulacak.
Katılımcılar
Kurultaya, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk, Danıştay Başkanı Erol Çırakman, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, Yargıtay eski Başkanı Mehmet Uygun, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Genel Sekreteri Wolfgang Peukert, Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer, Prof. Dr. Orhan Aldıkaçtı, Prof. Dr. Uğur Alacakaptan, Prof.Dr. Mümtaz Soysal ve Prof. Dr. Korkmaz Alemdar oturum başkanı veya konuşmacı olarak katılacak.
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Eralp Özgen, Ankara Barosu Başkanı Hakkı Suha Okay, İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi ve Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila da kurultaya katılacak.
Hukuk kurultayı, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu'nun oturum başkanı olduğu "Hukuk eğitimi ve sorunları" konusunun tartışılacağı açıkoturumla, 16 Ocak Pazar günü sona erecek. Hukuk alanında düzenlenen geniş katılımlı son kurultay, Türkiye Barolar Birliği'nce 1975 yılında gerçekleştirilmişti.
ÖNCEKİ HABER

Babil'in göğe yükselen bahçeleri

SONRAKİ HABER

FP'de MHP'yi kışkırtıcı üslup sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...