08 Ocak 2000 22:00

İhale kanunu değişiyor

Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin adeta yasal kılıfı haline gelen "2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu"nu değiştirme çalışmaları sürüyor.

Paylaş
İhale kanunu değişiyor
Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin adeta yasal kılıfı haline gelen "2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu"nu değiştirme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda daha evvel Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nca hazırlanan yasa taslağından tamamen vazgeçilirken, bunun yerine taslağın Maliye ile Bayındırlık ve İskân bakanlıklarınca ortaklaşa hazırlanması kararlaştırıldı.
Bayındırlık ve İskân Bakanlığı'nca daha evvel hazırlanan ve "anahtar teslimi" ihale modelini öngören taslak, Maliye Bakanlığı'nın da çalışmaya ortak edilmesi amacıyla rafa kaldırıldı. Bu ay içinde her iki bakanlık yetkililerinin de bir araya gelerek hazırlayacakları yeni kanun taslağında öz itibariyle yine "anahtar teslimi ihale" modeli benimsenecek ve ihalelerin şefaf olması amaçlanacak.
Yetkililer, Maliye ve Bayındırlık bakanlıklarınca bu ay içinde yapılacak ortak çalışmanın tamamlanmasının ardından, taslağın ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerine sunulacağını ve söz konusu kurum ve kuruluşlardan taslakla ilgili görüşlerini bir ay içinde şekillendirmelerinin isteneceğini belirttiler.
ÖNCEKİ HABER

Geçim standardı 441 milyon oldu

SONRAKİ HABER

Gazeteci cinayetleri aydınlatılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa