08 Ocak 2000 22:00

Grozni bayrama sakin girdi

Çeçenya'nın başkenti Grozni, Rus ordusunun saldırılarını önceki günden itibaren kısmen durdurması nedeniyle bayrama sakin girdi.

Paylaş
Grozni bayrama sakin girdi
Çeçenya'nın başkenti Grozni, Rus ordusunun saldırılarını önceki günden itibaren kısmen durdurması nedeniyle bayrama sakin girdi.
Rusya Devlet Başkan Vekili Vladimir Putin, operasyonu durdurmalarının nedenlerinden birinin de bayram olduğunu söyledi. Putin, Ortodoks Noeli nedeniyle önceki gece Moskova'da düzenlenen bir dini ayin sırasında gazetecilerin, sorularını yanıtlarken, "7 ve 8 Ocak tarihlerinin Müslümanlar ve Ortodoks Hıristiyanlar için bayram olduğu unutulmamalı" dedi.
Putin, ikinci olarak da Çeçen tarafının kimsayal madde içeren tankları patlattığını, kimyasal dumanın sisle birleşmesi nedeniyle isabetli darbeler yapmanın imkansız hale geldiğini belirti.
Müslümanlara mesaj
Vladimir Putin, Rusya Müslümanları'na hitaben bir de bayram mesajı yayınladı.
Putin, dün yayınlanan mesajında, Rusya'daki Müslüman dini liderlerin, etnik gruplar arası barış ve hoşgörünün korunmasında zengin deneyimleri olduğunu belirterek, bu deneyimden, özellikle Kuzey Kafkasya bölgesinde "düzenin ve normal hayatın yeniden tesisi" konusunda faydalanmak istediklerini kaydetti.
İki komutan tasfiye edildi
Öte yandan Rus ordusu, bölgedeki görece sakinliği, bazı komutanlarını görevden alarak değerlendirdi. Çeçenya'da doğu cephesi komutanı General Gennadi Troşev, yardımcısı General Sergey Makarev ile, Batı cephesi komutanı General Vladimir Şamanov da yardımcısı Aleksey Verbitski ile değiştirildi. Rusya Savunma Bakanlığı kaynakları, görev değişikliğinin, "diğer generallerin de cephede deneyim kazanmalarını sağlamayı amaçladığını ve eski komutanların hataları gibi bir nedenin rotasyonda rol oynamadığını" belirttiler.
ÖNCEKİ HABER

'Barış' ABD işgaliyle geliyor

SONRAKİ HABER

Türkiye tarımı AB'nin açık pazarı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...