06 Ocak 2000 22:00

Orgeneral Edip Başer ABD'ye gidiyor

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Edip Başer'in, ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı'nın resmi davetlisi olarak gelecek ay Washington'a gitmesi bekleniyor.

Paylaş
Orgeneral Edip Başer ABD'ye gidiyor
Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Edip Başer'in, ABD Genelkurmay Başkan Yardımcısı Orgeneral Joseph Ralston'ın resmi davetlisi olarak gelecek ay başlarında Washington'a gitmesi bekleniyor. Başer'in gezisi sırasında iki ülke arasındaki savunma ilişkileri ve Türkiye'nin ABD'den silah alım programları ayrıntılı şekilde ele alınacak.
Silah pazarlığı
Washington'daki savunma kaynakları da, Türkiye'nin AB'ye adaylığının tescilinin ardından, ABD yönetiminin yanı sıra Kongre'de de Türkiye'ye silah satışları konusunda daha olumlu bir havanın oluştuğuna dikkati çektiler. En son zırhlı muharebe araçlarında kullanılacak zırh delici 25 milimetrelik mühimmat gibi hassas bir silahın Türkiye'de ortak üretimine izin veren ABD'nin, Ankara için büyük önem taşıyan taarruz helikopteri projesine de eskisinden daha sıcak baktığı belirtildi.
4 milyar dolar değerindeki 145 taarruz helikopterinin ortak üretim ihalesinde iki ABD şirketi, bir Fransız-Alman konsorsiyumu, bir İsrail-Rus ortaklığı ve bir İtalyan firmasıyla yarışıyor. Başer'in görüşmeleri sırasında, Türkiye ile ABD arasındaki Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması, Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği girişimi, Avrupa'da Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması'nın yanı sıra savunma ağırlıklı çeşitli konuların ele alınması bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

PKK'de ayrışma resmileşti

SONRAKİ HABER

'Emekçiler güçlerini birleştirmeli'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...