05 Ocak 2000 22:00

Kale Kilit'te işçi ve SSK düşmanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından başlatılan SSK'yı karalama kampanyası patronlarda 'yankısı'nı buldu.

Paylaş
Kale Kilit'te işçi ve SSK düşmanlığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan tarafından başlatılan SSK'yı karalama kampanyası patronlarda 'yankısı'nı buldu. Topkapı'da kurulu Kale Kilit Fabrikası patronu işçilerin SSK'dan ayrılıp özel bir sigorta acentesi olan Emek Sigorta'ya geçmeleri için 'ikna' toplantıları düzenliyor. Toplantılarda sürekli SSK'yı karalayan Kale Kilit patronun aynı zamanda Emek Sigorta ortaklarından birisi olduğu bildirildi.
SSK'ya karalama
Geçtiğimiz hafta sonu işçileri fabrika yemehkanesinde toplayan Kale Kilit patronu, SSK'nın 'kötülüklerini' anlatarak işçilerin Emek Sigorta'ya geçmelerini istedi. Emek Sigorta'ya geçmeleri halinde istedikleri hastanelerde tedavi olabileceklerini iddia eden patron, işçilerin kuyruklarda ölmeyeceklerini öne sürdü.
64 işçi atıldı
Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren işçiler, patronun inandırıcı olmadığını söylediler. Aldıkları ücretin zaten az olduğunu ifade eden işçiler, "Bir de özel sigortaya mı para ödeyeceğiz" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bu arada fabrikada 'talep azlığı'nı bahane eden patron 29 Aralık'ta 64 işçiyi işten attığı öğrenildi. Aynı fabrikada daha önce de işçi atılmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Toplu iş sözleşmeleri start alıyor

SONRAKİ HABER

Üniversite nükleere karşı uyarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...