05 Ocak 2000 22:00

'Tanık' Çakıcı sorgulandı

Ülkücü mafya babası Alaattin Çakıcı, İstanbul DGM'de "tanık" sıfatıyla sorgulandı. Çakıcı'ya, daha önceden hazırlanan sorular soruldu.

Paylaş
'Tanık' Çakıcı sorgulandı
Fransa'dan şartlı olarak Türkiye'ye iade edilen ülkücü mafya babası Alaattin Çakıcı, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yaklaşık 3 saat süreyle "tanık" sıfatıyla sorgulandı.
Alaattin Çakıcı, Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi A1 Koğuşu'ndan geniş güvenlik önlemleri altında saat 08.10'da çıkartıldı. Zırhlı bir araç içerisinde bulunan Çakıcı'yı taşıyan konvoy, saat 09.10'da, yine zırhlı araçlar eşliğinde İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi. İstanbul DGM bahçesine kadar giren zırhlı araçtan çıkarılan Alaattin Çakıcı, daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi binasına alındı. Alaattin Çakıcı'nın sorgulanacağı İstanbul DGM'ye getirilişi sırasında bina çevresinde yoğun güvenlik önlemlerinin alınması dikkat çekti.
Tekrar cezaevine gitti
Çakıcı'ya, Türkbank ihalesi ve Nesim Malki cinayeti soruşturmalarını yürüten İDGM Cumhuriyet Savcıları Aykut Cengiz Engin ve Ahmet Gürses tarafından, daha önceden hazırlanan sorular soruldu. Yaklaşık 3 saat savcılıkta kalan Çakıcı, "tanık" sıfatıyla sorgulandı. Çakıcı'nın sorgulanması konusunda 30 Aralık Perşembe günü, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Gökçen başkanlığında, ilgili bakanlıklardan ve emniyet birimleri ile DGM savcılarından oluşan bir grup, toplantı yapmıştı. Çakıcı, saat 12.30'da savcılıktan çıkartılarak zırhlı araca bindirildi ve yine konvoy eşliğinde Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne götürülmek üzere yola çıkartıldı.
Avukatı sorguya alınmadı
İstanbul DGM'ye gelen Çakıcı'nın avukatlarından Muhittin Yüzüak, DGM'nin kuruluşu hakkındaki kanun uyarınca müvekkilinin sorgusuna alınmadı. Bu durumu DGM Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Gökçen'den aldığı belgeyle tespit eden Yüzüak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müvekkiline daha önce, tanık olarak ileride aleyhine kullanılabilecek sorulara yanıt vermeme hakkının olduğunu hatırlattığını söyledi.
Müvekkilinin şu an "tanık" olduğunu belirten Muhittin Yüzüak, Çakıcı'nın Fransa'dan izin geldikten sonra "sanık" konumuna düşebileceğini ve bu ifadelerin hakkında delil olarak kullanılabileceğini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Müzik tartışmaları ve eğitimi

SONRAKİ HABER

İşçiler, EMEP'in kongre çalışmasını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...