05 Ocak 2000 22:00

Köylüler Kızılhaç merkezini işgal etti

Kolombiya'da kontra katliamları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan köylüler, insanca yaşama taleplerini duyurmak için başkent Bogota'daki Uluslararası Kızılhaç Örgütü merkezini işgal etti.

Paylaş
Köylüler Kızılhaç merkezini işgal etti
Kolombiya'da kontra katliamları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan köylüler, insanca yaşama taleplerini duyurmak için başkent Bogota'daki Uluslararası Kızılhaç Örgütü merkezini işgal etti. Örgütün binasına önceki gece giren 100 kadar köylü, 37 Kızılhaç görevlisini rehin alırken, bu yetkililerden 33'ü kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.
Kolombiya'da devlet güçlerinin baskı ve katliamları nedeniyle köylerinden göç etmek zorunda kalan köylülerin eylemi üzerine Kızılhaç, örgütün ülkedeki faaliyetinin geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
Adını vermeyen bir Kızılhaç yetkilisi, hâlâ binada alıkonulan görevliler arasında 3 İsviçreli ve 1 İtalyanın bulunduğunu söyledi. 4 görevlinin de köylülerle görüşmelere devam edilmesi için binada kaldığı ifade edildi. Ölüm tehdidiyle yaşadıkları bölgelerden göç etmek zorunda bırakılan 300 köylü, 3 hafta önce Kızılhaç merkezi önünde kamp kurmuştu.
Hükümete isyan
Kendini köylülerin sözcüsü olarak tanıtan Gustavo Cepeda, yaptığı açıklamada, "Buraya hükümetin durumumuzla ilgilenip ilgilenmediğini görmek için geldik. 20 gündür buradayız, hiçbir yetkili bizi dinlemeye gelmedi" dedi. Köylüler, hükümetten, zorunlu göçle karşı karşıya kalan ailelere maddi yardımda bulunmasını istiyor.
ÖNCEKİ HABER

Yeltsin'in istifası danışıklı dövüş

SONRAKİ HABER

Halkın enflasyonu yüzde 100'ü aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...