17 Ağustos 2011 08:44

Zamlara karşı sessiz kalmayın

İstanbul'da ulaşıma yapılan zamlara tepki gösteren Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), "İstanbul Belediyesinin zam yapma hızına değil bizler, Yargı da yetişememektedir" diyerek yurttaşlara "Zamlara karşı sessiz kalmayın" çağrısında bulundu.TÜKODER, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, top

Zamlara karşı sessiz kalmayın
Paylaş

İstanbul'da ulaşıma yapılan zamlara tepki gösteren Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), "İstanbul Belediyesinin zam yapma hızına değil bizler, Yargı da yetişememektedir" diyerek yurttaşlara "Zamlara karşı sessiz kalmayın" çağrısında bulundu.

TÜKODER, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, toplu ulaşıma 30 Ekim 2010 tarihinde yapılan zammın üzerinden 1 yıl geçmeden, ikinci zammın yapıldığına dikkat çekilerek, 30 Ekim'deki zamma karşı İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nde açılan dava devam ederken, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME ) davanın sonucunu beklemeden 2. zammı yaptığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Belediye'nin sadaka dağıtır gibi halka, "Erzak, para, kira, eğitim" adları altında yardım ederken, diğer yandan da dağıttıklarını toplamak için hiçbir fırsatı kaçırmadığına işaret edildi. Belediyelerin özellikle toplu taşımacılığı rant alanına dönüştürmelerinin hizmetin amacıyla bağdaşmadığı kaydedilen açıklamada, ulaşıma yapılan zamlara karşı davalar açılmasına karşın, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin tüketicileri mağdur etmeye devam ettiği ifade edildi.
"İstanbul Belediyesinin zam yapma hızına değil bizler, Yargı da yetişememektedir" ifadelerine yer verilen açıklamanın sonunda yurttaşlara "zamlara karşı sessiz kalmayın" çağrısı yapıldı.

HALKIN CEBİNDEN ELİNİ ÇEK!

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Genel Sekreteri Bedri Tekin, Ankara ve İstanbul'da ulaşıma ücretlerine yapılan son zamların Türkiye'nin ekonomisinin aynası durumunda olduğunu belirterek"Melih Gökçek elini Ankara halkının cebinden çekmelidir" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bir önceki zamlarının hukuka aykırı olduğu için yürütmesinin durdurulduğunu hatırlatan Tekin, "Gökçek artık halkın cebinden elini çekmelidir. Ankara halkı en pahalı ulaşım ücretleriyle yaşamaya mahkum edilmiş olmasına rağmen zamlar dur durak bilmemektedir. Ankara'da kent içi ulaşıma yapılan zam konusu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in Ankara'yı nasıl yönettiğinin ibretlik bir öyküsüdür ve hukuksuzlukla maluldür" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fabrikada yangın: 3 işçi öldü

SONRAKİ HABER

Haber-İş: ‘Kıdem tazminatı grev nedenidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...