04 Ocak 2000 22:00

Şehir Tiyatroları'nda on oyun

1999-2000 tiyatro sezonunda ülkemizin ve dünyanın seçkin oyun yazarlarını repertuvarında buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları...

Paylaş
Şehir Tiyatroları'nda on oyun
1999-2000 tiyatro sezonunda ülkemizin ve dünyanın seçkin oyun yazarlarını repertuvarında buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 5-9 Ocak tarihlerinde 6 sahnesinde 10 oyun sahneleyecek.
Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde Bernard-Marie Koltes'in yazdığı ve çevirisini Yiğit Bener'in yaptığı "Batı Rıhtımı" adlı oyun, uzun bir aradan sonra 5 Ocak'tan itibaren Harbiye Muhsin Ertuğrul sahnesinde. Bir metropolün liman bölgesinde terk edilmiş bir hangarda kaçak göçmenlerin yaşadığı bu mahallede, bir gece Koch adında bir işadamı yanında sekreteri, altında jaguar arabasıyla belirir. Gizli kalmasını istediği nedenlerden ötürü tam orada, o mahallede intihar etmeye kararlıdır...
Onu nehire götüren yolda birçok kişiyle karşılaşır. Bu karmaşık ve ilginç olayların yaşandığı Batı Rıhtımı adlı oyunu Nicolas Klotz yönetti. Dekor tasarımını Christian Tirole ve Ayhan Doğan, giysi tasarımını Zuhal Soy, müziklerini Kudsi Ergüner ve Ami Flammer, ışık tasarımını Christian Dubet'in yaptığı oyunda, başlıca rolleri Metin Çekmez, Ahmet Özaslan, Nergis Çorakçı,Celile toyon, Nur Saçbüker, Zeki Yıldırım, Altay Özbek, Eftal Gülbudak paylaşıyorlar.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 1999-2000 tiyatro sezonunda büyük ilgi gören Gülsün Siren'in Pembe Konağın Gelinleri adlı oyunu, 5 Ocak'tan itibaren Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde. Oyun; bir İstanbul konağında yüzyılı aşkın bir sürede yaşananları 6 gelinin gözünden anlatıyor.
Küçük izleyiciler için her cumartesi-pazar saat 11.00'de Hoşu'nun Utancı adlı çocuk oyunu sahnelenecek. Şinasi Ekincioğlu'nun yazıp Zuhal Ergen'in yönettiği oyunun dekor tasarımını Zuhal Soy, giysi tasarımını Ayşen Aktengiz, müziklerini Ali Oytam, kareografisini Etfal Gülbudak üstlendi. Şarkı sözlerini Şahine Hatipoğlu'nun yaptığı oyunda Süeda Çil, Şahne Hatipoğlu, Hülya Arslan, Ersin Umlu, Şehnaz bölen, Binnur Uyar, Sevgi Sakarya, Fulya Şirin, Metin Zakoğlu, Betül Kızılok, Ayça Tlırmak, İbrahim Can, İclal Gözcü, Gülçin Kartal, İbrahim Gülle, Özgür Keser, Orkun Kavak, Abdurrahman Yılmaz ve Gizem Yılmaz rol alıyorlar.
Necati Cumalı'nın tanınmış oyunlarından "Derya Gülü" adlı oyun, 5 Ocak'tan itibaren Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde. Nedret Denizhan'ın yönettiği oyunun dekorunu Atıl Yalkut, kostümlerini Fügen Yazıcı, müziğini Hakan Elbir, ışık tasarımını Murat İşçi, efekt tasarımını Hitay Daycan yaptı. Sevinç Erbulak, Ersan Uysal ve Burak Davutoğlu'nun başrollerini paylaştığı "Derya Gülü" oyununda çocuk yaşta kendisinden çok büyük, hatta babasından bile büyük bir adama verilen Meryem'in aşk, nefret, özgürlük duyguları arasında gidiş gelişinin öyküsü.
Her cumartesi-pazar saat 11.00'de Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi'nde Zerrin Akdenizli Çelenk ve Funda Özşener'in birlikte yazdıkları, şevket Avşar'ın yönettiği "Oyuncaktaki Sır" adlı çocuk oyunu sahnelenecek. Müziklerini Uskan Çelebi, dekor tasarımını Sabahat Çolakoğlu, kostüm tasarımını Aysel Doğan, koreografisini Eftal Güldak'ın yaptığı oyunda Ali Karagöz, Melike Altınbaran, Y. Nezih Eyüboğlu, Berrin Akdeniz, Uskan Çelebi, Funda Köseoğlu, Mehmet Asa, Berna Oğuzutku, Yılmaz Meydaneri, An Ertuğrul, Burçin Barlas, Doğan Altınel ve Çocuk Eğitim Birimi Öğrencileri rol alıyorlar. "Sunulan şartlar ne kadar iyi olursa olsun, çocukluğunu yaşayamayan çocuk mutsuz olur" temasından yola çıkarak yazılan oyun, keyifli bir masal atmosferinde sahneleniyor.
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde antik tiyatronun önemli yapıtlarından 'Barış'ın sahnelenmesine devam ediliyor.
Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın "Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç" ve "Kaynanam Nasıl Kudurdu?" yapıtlarından Güber Sümer'in oyunlaştırdığı "Kuyruklu Yıldız Altında" adlı oyun 5-9 Ocak tarihlerinde seyirci karşısında.
Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde küçük izleyiciler için her cumartesi-pazar saat 11.00'de Namık Agayev'in yazıp yönettiği, "Alaaddin'in Sihirli Lambası" adlı çocuk oyunu sahnelenecek.
Harbiye Cep Tiyatrosu'nda ise "Kendi Gök Kubbemiz" adlı tek kişilik oyun sahnelenecek. Yahya Kemal Beyatlı'nın yaşantısından kesitler sunulan bu oyun, bir İstanbul sevdalısının olduğu kadar, şiirin bir üstadını da tanıtıyor.
ÖNCEKİ HABER

Çadırda karakış çilesi

SONRAKİ HABER

İDT'de yeni yıl zammı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa