04 Ocak 2000 22:00

Çadırda karakış çilesi

Sakaryada kar yağışı ve soğuk hava çadırkentlerde barınan depremzedeleri güç durumda bıraktı.

Paylaş
Çadırda karakış çilesi
Sakarya'da önceki gün başlayan kar yağışı, depremzedelere zor anlar yaşatıyor.
Çadırkentler ve sokak aralarındaki çadırlarda yaşayan depremzedeleri güç durumda bırakan yağış nedeniyle, yüksek kesimlerdeki köylere de ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Sıcaklık 13 derece düştü
Kar yağışı nedeniyle günlük yaşamlarını güçlükle sürdüren depremzedeler, hava sıcaklığının 13 derece birden düşmesi sonucu çadırlarını ısıtmakta zorluk çekmeye başladılar. Karların erimesi sonucu su ve çamur birikintileri oluşan şehir merkezindeki caddelerde, trafik akışı da güçlükle sağlanıyor. Düzensiz park eden araçlar da, yaya trafiğinin aksamasına neden oluyor.
Don tehlikesi var
Bu arada, yüksek kesimlerdeki köylere ulaşımın güçlükle sağlandığı kentte, yolları kar nedeniyle kayganlaşan bazı köylere ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi. Köy yollarının açık tutulması için gerekli önlemlerin alındığını belirten yetkililer, don tehlikesine karşı tuzlama çalışmalarına başlandığını kaydettiler. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Depremzedelere sınav uyarısı
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Devlet Memurluğu Sınavı (DMS), Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile Lisansüstü Eğitim Sınavı'na (LES) giren, ancak bugüne kadar sonuçları öğrenemeyen ve sınav sonuç belgeleri kendilerine ulaşmayan depremzede adaylar için özel bir merkez kurdu. KOÜ'den yapılan açıklamada, 5 Aralık 1999'da yapılan LES Aralık Dönemi Sınavı ile 11-12 Aralık 1999'daki TUS ve 12 Aralık 1999'daki DMS sonuç belgelerinin depremzede adaylara postalanmaya başlandığı belirtildi.
Belgeler adreslere gönderildi
Evleri yıkılmış ya da hasarlı olan ve sabit adresi bulunmayan depremzede adayların mağduriyetinin önlenmek istendiği ifade edilen açıklamada, bu durumdaki adayların sınav sonuçlarını yeni kurulan merkezden öğrenebilecekleri kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi:
Açıklama yapıldı
"Marmara Bölgesi'nde meydana gelen depremden zarar gören adayların mağdur olmalarını önlemek için, bu adaylara ait sonuç belgeleri, ayrıca dökümü alınarak il valilikleri ve üniversitelerin rektörlüklerine gönderilmiş bulunmaktadır. KOÜ Rektörlüğü'ne gönderilen belgeler, soyadı sırasına göre kutulanmıştır. Kutularda bulunan belgelerle ilgili listeler de hazırlandı. Başvuru belgesinde posta kodunu yazmamış adayların belgeleri ise bize gelenler arasında bulunmamaktadır. Bu adayların belgeleri, yalnızca adreslerine gönderilmiştir. Belgelerin, adaylara veya yakınlarına imza karşılığı verilmesi konusunda gerekli düzenlemeler yapılmıştır."
Bu arada, Marmara Bölgesi'ndeki depremin yarattığı korku ve stres nedeniyle başka illerdeki üniversitelere yatay geçiş yapan ve nakil isteyen Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) öğrencilerinin, dönmeye başladıkları bildirildi.
323 öğrenci geçiş yaptı
KOÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Ömer Yazıcı yaptığı açıklamada, 17 Ağustos'ta yaşanan depremin ardından, üniversitede eğitim gören öğrencilerden 323'ünün, YÖK'ün kendilerine tanıdığı yatay geçiş hakkından yararlanmak için başvuruda bulunarak, başka üniversitelere gittiklerini söyledi.
130'u dönme hazırlığında
Bu öğrencilerin 130'unun, yaklaşık 1 aydır geri dönme hazırlığı içinde olduğunu kaydeden Yazıcı, bunun, öğrencilerin, gittikleri bölgelere uyum sağlayamamalarından kaynaklandığını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Binlerce köy yolu ulaşıma kapandı

SONRAKİ HABER

Şehir Tiyatroları'nda on oyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...