04 Ocak 2000 22:00

Binlerce köy yolu ulaşıma kapandı

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı Ankara ve Konya'da okul tatil ettirdi. Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde binlerce köy yolu ulaşıma kapandı.

Paylaş
Binlerce köy yolu ulaşıma kapandı
Türkiye'nin büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava birçok ilde hayatı olumsuz etkiledi. Deprem bölgesi Sakarya'da, Adapazarı-Kaynarca yolu kapanırken, Konya, Sivas, Giresun, Trabzon ve Erzincan'da yüzlerce köy yolunda ulaşım yapılamıyor. Ankara'da ve Konya'nın bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ankara'da iki gündür etkili olan kar yağışı sebebiyle merkez ilçelerinde bulunan ilköğretim, lise ve dengi okulların tatil edildiği açıklandı.
Trafik kazaları arttı
Ankara'da etkisini sürdüren kar yağışı, ulaşımı da olumsuz etkiliyor. Ana arterler ve bulvarlarda yağışın etkisiyle meydana gelen buzlanma, trafik kazalarına neden oldu. Dün sabah saatlerinden itibaren 50'yi aşkın maddi hasarlı trafik kazası meydana gelirken, kazaları rapor eden trafik bilirkişi ekiplerinin yoğun kaza ihbarı nedeniyle zorlandığı öğrenildi.
Yollarda buz tehlikesi
Ankara'nın yanı sıra çeşitli bölgelerde de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda yer yer aksamalar olduğu bildirildi. Kayseri'nin Sarız ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 köy yolu ulaşıma kapandı. Kayseri- Malatya karayolundaki Ziyarettepe, Kahramanmaraş yolundaki Dokuzdolambaç, Sivas yolundaki Lalebeli mevkiilerinde ise buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle yapılabiliyor.
Tuzlama çalışmaları
Karayolları ve Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yolları açma ve tuzlanma çalışmaları devam ediyor. Kent merkezinde de etkili olan kar yağışına belediye ekiplerinin zamanında müdahale edememesi nedeniyle dün sabah erken saatlerde yaya kaldırımları ve yollardaki buzlanma, Kayserilileri zor durumda bıraktı.
Şuhut'ta ulaşım aksadı
Afyon'un Şuhut ilçesinde de Şuhut-Denizli arası otobüs seferleri Akçaköy yokuşundaki buzlanma nedeniyle yapılamadı. Şuhut-Afyon otobüs seferlerinin ise güçlükle yapıldığı bildirildi.
Binlerce köy yolu kapandı
Orta Karadeniz Bölgesi'nde yoğun kar yağışı yüzünden 393 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı özellikle Samsun'un Kavak, Asarcık, Ayvacık, Ladik, Ondokuzmayıs ve Vezirköprü, Ordu'nun Mesudiye, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Çamaş, Fatsa ve Kumru, Sinop'un Durağan, Boyabat ve Türkeli, Amasya'nın Gümüşhacıköy, Merzifon, Göynücek ve Suluova ilçelerinde etkili oldu. Samsun'da 125, Ordu'da 110, Sinop'ta 68, Amasya'da ise 90 köy yolu ulaşıma kapandı. Bu arada, enerji nakil hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle çok sayıda köye elektrik verilemediği ve bazı köylerde de telefon görüşmelerinin sık sık aksadığı bildirildi.
Dünyayla ilişkileri kesildi
Doğu Karadeniz'de de etkili olan kar ve yoğun tipi nedeniyle Rize İyidere-İkizdere-İspir devlet karayolu, Ovit Dağı, Gümüşhane İkisu-Şiran il yolu, Tersun Dağı mevkiinde kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Gümüşhane ile Yağmurdere beldesinin ulaşımını sağlayan yol, 15. kilometredeki heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.
Kar geçit vermiyor
Ayrıca, Bayburt-Çaykara yolu, Soğanlı Dağı, Araklı Dağbaşı-Uğrak yolu ise Salmangas Dağı mevkiinde kasım ayından beri kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Giresun'da da kar nedeniyle 257 köy yolu ulaşıma kapandı. Erzincan ve Sivas'ta ise 545 köyün dünyayla ilişkisi kesildi.
ÖNCEKİ HABER

Evrensel OHAL'e 1 yıldır sokulmuyor

SONRAKİ HABER

Çadırda karakış çilesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...