04 Ocak 2000 22:00

2000'de büyük KİT'ler satışta

Hükümet 2000 yılını özelliştirme yılı ilan etti. Tüpraş'ın halka arz yolu ile satılmasının yanı sıra POAŞ ve KBİ'nin blok satışının...

Paylaş
2000'de büyük KİT'ler satışta
Özelleştirme programı IMF tarafından "ileri görüşlü ve kapsamlı" bulunan hükümet, 2000 yılını özelleştirme yılı ilan etti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) 2000 yılında, 1999'dan daha kapsamlı ve büyük özelleştirme programı uygulamayı hedefliyor.
Tahmini 2000 yılı özelleştirme programına göre, idare, bu yıl 24 kuruluşun blok, halka arz, varlık ve iştirak satışı yöntemi ile özelleştirmesini yapmayı amaçlıyor. Özelleştirme İdaresi, 2000 yılı özelleştirme programı toplam hasılasını 5.2 milyar dolar, nakit tahsilatını ise 3.1 milyar dolar olarak belirledi.
ÖİB'den yılın ilk kararları
Bu arada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme Yüksek Kurulu yılın ilk kararlarını da aldı. Alınan kararla, Erdemir TAŞ'nin sermayesindeki Hazine Müsteşarlığı'na ait hisseler ile DİTAŞ'ın sermayesindeki BOTAŞ'a ait hisseler, özelleştirme kapsam ve programına alındı. Ayrıca, ORÜS-Orman Ürünleri Sanayii AŞ'ye ait Bolu İşletmesi de satıldı. Bolu İşletmesi toplam 5 milyon 900 bin dolar bedelle, Toros Orman Ürünleri İmalat Sanayi Ticaret Ltd. Şti'ye satıldı.
ÖNCEKİ HABER

Hükümet memura borçlu

SONRAKİ HABER

IMF'den hükümetin uygulamalarına övgüIMF, hükümetin hazırladığı ekonomik programın "cesur, antienflasyonist, bütçe istikrarı ve yapısal reformlara yönelik" olduğunu belirtti.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...