17 Ağustos 2011 08:42

Fabrikada yangın: 3 işçi öldü

Gaziantep’te 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bir boya fabrikasında dün çıkan yangında 3 işçi yanarak yaşamını yitirdi, 4 işçi de ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.12 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan ve AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in’de

Fabrikada yangın: 3 işçi öldü
Paylaş

12 Haziran seçimlerinde AKP’den milletvekili aday adayı olan ve AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in’de danışmanlığını yapan Necati Binici’ye ait olan Prosep Boya Fabrikası’nda dün saat 14.00 sıralarında tiner-boya bölümünde çıktığı söylenen yangına önce işçilerin müdahale etmeye çalıştığı, daha sonra yangının hızla yayılarak tüm fabrikayı sardığı öğrenildi. Yangının büyümesi üzerine itfaiye ekiplerinin çağrıldığı ve itfaiye ekiplerinin geldikten ancak iki saat sonra yangını kontrol altına alabildiği öğrenildi.

Yangın kontrol altına alındıktan ve yaralı işçiler hastaneye götürüldükten sonra kayıp olduğu anlaşılan Ali Mercan, Mehmet Öztürk ve Mehmet Kılıç adlı 3 işçinin cesetlerine ulaşıldı. 3 işçinin feci bir şekilde yanarak öldüğü ve 4 işçinin de ağır yaralandığı yangında itfaiyeye neden geç haber verildiği, yangının tam olarak hangi nedenden çıktığı ve yangın anında işçilerin can güvenliğini sağlayacak güvenlik önlemlerinin yeterli olup olmadığı soruları ise henüz yanıt bulabilmiş değil.

Yangının çıkış nedeni henüz araştırılırken, ölen işçilerin cesetlerinin otopsi için Adana’ya Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bilgisi verildi. Ölen işçilerden Mehmet Öztürk’ün taziye yerinde görüştüğümüz yakınlarının verdiği bilgiye göre, yangın sırasında kapıya yakın olan işçilerin kaçarak kurtulabildiklerini ancak diğer tarafta kalan işçilerin kaçamadıkları için kurtulamadıklarını söylediler. “Eğer diğer tarafta da bir çıkış kapısı olsaydı işçiler kurtulabilirdi” diyen Öztürk’ün yakınları “yangın tam nasıl çıkmış henüz bilmiyoruz. İhmal var mı yok mu bir bilgimiz yok ama böyle yanıcı maddeler üreten bir fabrikada niye başka kapı yok, hiç mi akıllarına gelmemiş böyle bir önlem almak? İşçilerin hayatı niye bu kadar değersiz” diye dert yandılar.  

Bu arada Gaziantep’te yayınlanan Hakimiyet adlı gazetenin internet sitesinde olayla ilgili yer alan haberde fabrikanın 9 milyon TL’ye kasko yaptırdığı bilgisi yer aldı. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tartıştığı karısını döve döve öldürdü

SONRAKİ HABER

Zamlara karşı sessiz kalmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...