03 Ocak 2000 22:00

'Umuda yolculuk' donarak bitti

Edirne'de, kar ve soğuk havaya karşın çok sayıda yabancı uyruklu sınırı "yasadışı" yolla geçerek, Yunanistan ve Bulgaristan'a gitmeye çalışıyor. Bangladeş uyruklu 1 kişi sınırda donarak ölmüş olarak bulundu.

Paylaş
'Umuda yolculuk' donarak bitti
Edirne'de, kar ve soğuk havaya karşın çok sayıda yabancı uyruklu sınırı "yasadışı" yolla geçerek, Yunanistan ve Bulgaristan'a gitmeye çalışıyor. Bangladeş uyruklu 1 kişi sınırda donarak ölmüş olarak bulundu. 178'i yabancı uyruklu 181 kişi ile bu kişilere kılavuzluk eden 3 Türkiyeli de gözaltına alındı.
İpsala'nın Sarıcaali köyünde, sınırda devriye görevi yapan askerler, Meriç Nehri kenarında taşkınlardan korunmak için yapılmış setin üzerinde bir ceset buldu. Üzerinden çıkan belgelerden ölen kişinin, Bangladeş uyruklu Figul İslam (29) olduğu anlaşıldı. İslam'ın, Meriç Nehri'ni geçerek Yunanistan'a gitmek için bölgeye geldiği ve soğuk hava nedeniyle donarak öldüğü belirlendi. Ceset, kesin ölüm nedeninin tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Son 2 günde sınırda devriyelerle jandarma ekiplerince yapılan kontroller sonucunda, Edirne merkeze bağlı Ahiköy'de sınırı yasadışı yolla geçerek Bulgaristan'a gitmek isteyen İrfan Şekerbalkanıgeçen (37), Abdullah Çelik (37) ile Seyhan Türksoy (28) gözaltına alındı. Aynı köyde yapılan kontroller sırasında 2 Bulgar uyrukluyu sınırdan geçirerek, Bulgaristan'a sokmak istedikleri belirlenen Numan Hüseyin Arıkan (21) ile Recep Şekerbalkanıgeçen (44) jandarma devriyesine yakalandı. Büyükismailçe köyünde ise devriye görevi yapan askerler tarafından sınırı yasadışı yolla geçerek Türkiye'ye gelen 8 Bulgar uyruklu ile kendilerine kılavuzluk yapan İsmail Taşkın (40) gözaltına alındı.
Bulgar uyruklular sınırdışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi yetkililerine teslim edilirken, kendilerine yardımcı olan Türkler hakkında yasal işlemlere başlandı.
Öte yandan, Budakdoğunca köyünde Bulgaristan'a geçmek istedikleri anlaşılan 9 Afganistan uyruklu ile İpsala Turpçular ve Sarıcaali köyleri, Meriç Adasarhanlı ile Uzunköprü Kiremitçisalih köylerinde, sınırı yasadışı yolla geçerek Yunanistan'a gitmek istedikleri belirlenen 75'i İran, 27'si Bangladeş, 25'i Irak, 14'ü Afganistan, 14'ü Filistin ve 1'i Cezayir uyruklu toplam 156 yabancı uyruklu kişi yakalandı. Kaçaklar sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi yetkililerine teslim edildi.
ÖNCEKİ HABER

Kristal-İş, patronlara

SONRAKİ HABER

Hükümet gelişmelerden rahatsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...