03 Ocak 2000 22:00

İşçiler ve gençler kongreye hazırlanıyor

EMEP 2 Olağan Kongresi'ne hazırlık amacıyla, il ve ilçelerde işçi ve gençlik toplantıları düzenleniyor.

Paylaş
İşçiler ve gençler kongreye hazırlanıyor
Emeğin Partisi'nin 2. Olağan Kongre hazırlıkları, il ve ilçe örgütlerinin semt ve işyerlerinde yaptığı toplantılarla sürüyor.
EMEP Gebze İlçe Örgütü 16 Ocak 2000'de yapacağı kongre öncesi parti binasında, Kroman Çelik, Batusan, İzmir Ambalaj, Plantaş, Lever, Sönmez Trafo, Alfeson AŞ, Rotopark, Tekfon, Tektaş, Auset Metal, Bufer, Kalite Lastik, Diler-Demir Çelik, Ramet Sual, Grekler Kasa, Gözde Tekstil ile Gebze ve Güzletepe belediyelerinde çalışan 60 işçiyle toplantı düzenledi. EMEP Sarıgazi Belde Örgütü tarafından gerçekleştirilen kongre öncesi toplantıda bir dizi kararlar alınırken, Osmaniye'de de 40 genç, il örgütünde bir araya gelerek gençliğin sorunlarını ve kongreye nasıl hazınlanması gerektiğini tartıştı. Gaziemir İlçe Örgütü de Kısık Sanayii Sitesi ve Gaziemir'de bulunan plastik ve mobilya atölyelerinden işçilerle bir toplantı düzenledi.
Bölge sorunlarına yoğunlaşılacak
Sarıgazi'de yapılan kongre öncesi toplantıda, EMEP'in gençlik faaliyetinden, Kürt sorununa kadar birçok konu tartışılırken, toplantı sonucunda şu kararlar alındı: "Bölgede yaşanan imar planı, İETT, hepatit-B salgını ve benzeri sorunlara karşı halk muhalefetini örgütlemek. Kadın faaliyetinin güçlendirilmesi ve kadın kollarının kurulması. Gençlik ve parti yönetimi arasındaki örgütsel işlerlik bağının güçlendirilmesi. Bölgede bulunan fabrikalara yönelik faaliyetin yoğunlaştırılması ve hızlandırılması. Günlük işçi, emekçi basınının abonelik temelinde organizeli bir şekilde işçi ve emekçilere ulaştırılması."
Gebze'de yapılan toplantıya katılan işçiler ise, bu tür toplantıların daha sık yapılması, partinin işçilere dönük seminer ve konferans düzenlemesi taleplerini dile getirdiler. Ayrıca, kongrelerinin kitlesel ve coşkulu geçmesi için kendilerinin kongreye katılacağını ve çevrelerindeki diğer işçileri de katmak için çalışacaklarını belirttiler.
Sungurlu İlçe Örgütü ise basın açıklaması düzenleyerek, 15 Ocak Cumartesi günü parti binasında yapılacak olan kongreye, işçi ve emekçilerin katılması ve güç vermesi çağrısında bulundu.
Tuzla'da gençlik konferansı
Tuzla İlçe Örgütü, örgütlü olduğu tüm birimlerde birim konferanslarını gerçekleştirirken, Tuzla Emek Gençliği de, kongre gündemine uygun olarak bir süredir sürdürdüğü ev toplantıları ve işyeri ziyaretelerini önceki gün gerçekleştirdiği konferansla tamamladı. Konferansta, "Ülker Gıda Sanayi, Cem Etap, Orcan, Eray Yapı fabrikalarında çalışan genç işçilerle sendikal çalışmanın planlanması, bu fabrikalarda yakalanan ilişkilerin birim örgütlerine dönüştürülmesi; Keşif Kalkavan, Tuğrul Bey ve Yunus Emre liselerinde kol, kulüp ve Liseli Öğrenciler Birliği faaliyetlerinin yoğunlaştırılması; gençlik örgütü bünyesinde sosyal aktivitelerin (müzik ve tiyatro çalışma grupları) yeniden planlanması; deri sanayii ve tersanelere ilişkin özel bir propaganda ajitasyon gruplarının oluşturulması" ve benzeri birçok karar alındı.
İzmir'de işçilerle değerlendirme
EMEP Gaziemir İlçe Örgütü parti binasında Kısık Sanayi Sitesi ve Gaziemir'de bulunan plastik ve mobilya atölyelerinden işçilerle partililer bir araya gelerek işyeri sorunlarıyla birlikte, EMEP'in kongre çalışmaları üzerinde tartıştılar. Toplantıda özellikle, Ege Serbest Bölgede çalışan işçilerin çalışma koşulları değerlendirilerek bu işçilerin emeğin örgütlü gücü içerisinde yer almaları gerektiği vurgulandı. Kürt işçi ve emekçilerinin yoğun olarak yaşadığı Çınar, Aktepe, Emrez ve Prendik'te bu mahallelere özgün bir çalışmanın planlanması gerektiği vurgulandı.
ÖNCEKİ HABER

Öcalan dosyası Başbakanlık'ta

SONRAKİ HABER

Kristal-İş, patronlara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa