03 Ocak 2000 22:00

İncirlik Belediyesi işçileri

   alacaklarını istiyor

Paylaş
İncirlik Belediyesi işçileri
     alacaklarını istiyor
İncirlik Belediyesi'nde 18 Nisan seçimlerinden sonra işten atılan 50 işçinin kıdem, ihbar ve geriye dönük alacakları halen ödenmedi. En son yılbaşında ödeme yapacağını belirten ANAP'lı İncirlik Belediye Başkanı Hasan Hilmi Aydınoğlu, yine sözünde durmadı. Her işçinin belediyeden yaklaşık 4 milyar lira kadar alacağı bulunuyor.
Alacakları için bugüne kadar pek çok eylem yapan işçiler, dün yine beledeyi önünde toplanarak tepkilerini dile getirdiler.
İşçiler, ramazan dolayısıyla bedava yemek dağıtan belediye başkanının kendi alacaklarını ise ödememekte direndiğine dikkat çektiler. Genel-İş 6 No'lu Bölge Başkanı M. Emin Sosar da, işçilerin geriye dönük alacaklarının ve yasal hakları olan ihbar ve kıdem tazminatlarının ödenmemesinin keyfi bir tutum olduğunu belirterek, belediye başkanının işten atmalardaki amacının sendikasızlaştırma olduğunu söyledi.
Alacakları verilmeyen işçiler, "parasızlıktan yakınan belediyeye yardım" amacıyla cami önünde mendil açma eylemi başlattılar.
Topladıkları paraları İncirlik belediye başkanına vereceklerini belirten işçiler, "Verelim ki daha fazla işçi atsın, daha fazla işçi parası yesin ve bir taraftan da bu yediği paralardan artanlarla bedava yemek dağıtsın" dediler. İşçiler, alacakları ödenene kadar her türlü eyleme başvuracaklarını söylediler. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Depremzede can, KEDAŞ para derdinde
Körfez Elektrik Dağıtım AŞ (KEDAŞ) Genel Müdürü Halil Konuk, kurumun cirosunun, depremden sonra yüzde 80 oranında azaldığını belirterek, birikmiş alacakları 4 taksitle tahsil edeceklerini duyurdu.
Konuk, kurumun 17 Ağustos'taki depremden sonra önemli gelir kaybına uğradığını ve aylık cirosunun 5'te 4 oranında azaldığını belirterek, "Ayda 5 trilyon lira olan ciromuzla yatırım yapabiliyorduk. Bu ciro, depremden sonra 1 trilyon liraya kadar düştü" dedi.
Bu düşüşe, sanayi kuruluşlarından ve çadırkentlerden tahsil edilemeyen paraların neden olduğunu kaydeden Konuk, şunları söyledi: "Kocaeli'de, çadırkentler ile mahalle aralarında 45 bin 925 çadır kurulmuş. Bunların hepsi elektrik kullanıyor. Çadırkentlerin elektriği için 351 milyar lira harcama yaptık, ama bölgede kullanılan elektriğin bedeli olan 3 trilyon 350 milyar lirayı tahsil edemedik.
Deprem sonrası 134 fabrikadan elektrik parası alamadık. Bu nedenle, ayda 5 trilyon lira olan ciromuz, 1 trilyon liraya kadar düştü. Bu durum, deprem öncesinde sistemli olarak yürüttüğümüz yatırımların durmasına yol açtı."
KEDAŞ Genel Müdürü Konuk, birikmiş alacakların 4 taksitte tahsil edilmesi için karar aldıklarını ifade ederek, bunun, aralarında sanayi kuruluşlarının da bulunduğu tüm aboneleri kapsadığını sözlerine ekledi.
Konuk'un açıklamaları bir süredir çadırlara elektrik saati takılması zorunluluğu getirilmesine çalışılmasını hatırlara getirdi.
Çadırlarda yaşayan ve çoğunun doğru dürüst geliri olmayan depremzedeler, elektrik faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşünüyor ve Konuk'un açıklamalarını, yüklü elektrik faturalarını ödemek zorunda bırakılacaklarının işareti olduğunu dile getiriyorlar.
ÖNCEKİ HABER

İşçi Bulma Kurumu'nda yolsuzluk iddiası

SONRAKİ HABER

Otantizm hayatın neresinde duruyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...