03 Ocak 2000 22:00

İşçi Bulma Kurumu'nda yolsuzluk iddiası

İş ve İşçi Bulma Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde yolsuzluk iddiasıyla mali şube ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı.

Paylaş
İşçi Bulma Kurumu'nda yolsuzluk iddiası
İş ve İşçi Bulma Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde yolsuzluk iddiasıyla mali şube ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Ankara Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na imzasız olarak yapılan ihbar sonucu harekete geçen mali şube ekipleri, Diyarbakır İş ve İşçi Bulma Kurumu'nda çalıştığını söyleyen ve ismini açıklamayan kişinin dilekçesinde Diyarbakır KKK 7. Kolordu Lojistik Destek Ordu Donatım 4. Kademe Komutanlığı'nın, kurumdan 87 işçi talep ettiğini, ancak kurumun sadece tanıdıkları işsizlere davetiye gönderdiğini ve bazı adayların 10 bin mark karşılığı KKK ağır bakımına gönderildiğini iddia etmesi üzerine soruşturma başlattıklarını açıkladılar.
İşe alım sırasında "usulsüzlük" yapıldığı gerekçesiyle Diyarbakır Şube Müdürü Mehdi Temel'in de aralarında bulunduğu 8 kurum çalışanı gözaltına alındı. Daha sonra gözaltına alınanlar, savcılık tarafından serbest bırakıldılar.
Mali şube "Sadece usulsüzlük var"
Mali Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 10 bin mark iddiasının içi boş bir iddia olduğunu ve işçi adaylarından 60 kişiyi sorgulamalarına rağmen bu yönde bir kanıt bulamadıklarını iddia ettiler. Ve "Olayda sadece usulsüzlük vardır" denildi.
İş ve İşçi Bulma Kurumu Bölge Müdürü Nusret Baştaş ise gazetemize yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu savunarak şöyle konuştu: "Kurumumuz 23.8.1999 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kolordu Lojistik Destek Ordu Donatım 4. Kademe Komutanlığı'ndan 39 ayrı meslekte 87 kişilik işçi talebi olmuştur. Bu talep için işveren, 1 kişilik kadroya karşlık 8 adayın gönderilmesi gibi bir sınırlama koymuştur. Kurumumuz da buna karşılık 500 aday gödermiştir. Bu işçilerin sınavı yasa gereği ÖSYM tarafından merkezi sistemle yapıldığından personelimizin bu sınavda herhangi bir kişiyi kayırma veya rüvet kaşılığı sınavı kazandırma gibi bir girişimin imkânsızlığı ve bu yöndeki iddiaların mesnetsiz olduğu ortadadır. Ayrıca bu adayların mesleki sınavı da işveren tarafından yapılmaktadır. Kurumumuzun işçi ve işveren arasındaki bir aracıdan, bir köprüden başka bir işlevi yoktur. Sadece üç personelimizin akrabaları (Üstelik bu kişilerin işizlik kaydı vardır kurumumuzda) bu 500 kişi içerisinde yer almıştır."
Bölge Müdürü Nusret Baştaş, ilgili soruşturmanın kendileri tarafından talep edildiğini ve mali şube ekiplerini kendilerinin kuruma davet ettiğini belirterek, "Ayrıca genel müdürlüğümüzden konuyu soruşturması için müfettiş talep ettik. Müfettişlerimiz araştırmalarına başlamıştır. Her şey araştırmadan sonra ortaya çıkacak" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Deprem bölgesinde işsizlik çığ gibi

SONRAKİ HABER

İncirlik Belediyesi işçileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...