03 Ocak 2000 22:00

Nükleer santral için

   teklif süresi uzatıldı

Paylaş
Nükleer santral için
     teklif süresi uzatıldı
Başbakan Bülent Ecevit'in, nükleer santral ihalesinde sonuçların açıklanmasının bir ay ertelendiğine ilişkin açıklamasının ardından, TEAŞ, Akkuyu Nükleer Santral Projesi ihalesine katılan konsorsiyumlardan, teklif geçerlilik süresini bir ay süreyle uzatmalarını istedi.
Edinilen bilgiye göre, Türkiye Elektrik Üretim İletim AŞ (TEAŞ), Akkuyu Nükleer Santral ihalesine katılan konsorsiyum temsilcilerini, 31 Aralık 1999 Cuma günü saat 13.00'te genel müdürlüğe çağırarak, tekliflerin geçerlilik süresini 1 Şubat tarihine kadar resmen uzatmalarını talep etti.
Konsorsiyumlardan, teklif sürelerinin uzatılıp uzatılmadığına dair yazıların 17 Ocak tarihine kadar verilmesi istenirken, konsorsiyumların yeni süre uzatım talebini değerlendirdikten sonra TEAŞ'a yanıt verecekleri ifade ediliyor.
Başbakan Bülent Ecevit, 30 Aralık'ta teklif geçerlilik süresinin dolmasına bir gün kala yaptığı açıklamada, Akkuyu Nükleer Santral ihalesinin karar sürecinde bir ay erteleme kararı alındığını bildirmişti. Ecevit, ertelemeye gerekçe olarak, bazı devlet kuruluşlarının görüşlerinin alınamamasını göstermişti.
İhaleye katılanlar
Akkuyu Nükleer Santral projesi ihalesinde yarışan 3 konsorsiyum ile konsorsiyumlarda yer alan yerli ve yabancı firmalar ise şöyle:
Westinghouse - Mitsubishi Konsorsiyumu: Westinghouse (ABD), Raytheone ve Duke (ABD), Mitsubishi Heavy Int. (Japonya), Enka İnşaat (Türkiye), MNG (Türkiye).
AECL Konsorsiyumu: AECL (Kanada), Hitachi (Japonya), Itochu (Japonya), Gama Endüstri (Türkiye), Güriş İnşaat (Türkiye), Bayındır İnşaat (Türkiye), Ansoldo (İtalya) Daiwoo (Güney Kore)
NPI Konsorsiyumu: Siemens (Almanya), Hochtief (Almanya), Framatom (Fransa), Gec-Alsthom (Fransa), Campenon Bernard (Fransa), Garanti-Koza İnşaat (Türkiye), Tekfen İnşaat (Türkiye)
ÖNCEKİ HABER

'Bankayı satıp tarihi

SONRAKİ HABER

Deprem bölgesinde işsizlik çığ gibi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...