17 Ağustos 2011 08:28

İBB’de 8 aydır zulüm var

Belediye-İş Sendikası’na bağlı işçiler İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde sendika değiştirme baskısına karşı eylem yaptı. İşçilerin zorla sorgu odalarına çekilip sendika değiştirmeleri için baskı görmelerine daha fazla sessiz kalınmayacağının vurgulandığı eylemde sık sık “İşveren elini sendikamda

İBB’de 8 aydır zulüm var
Paylaş


İKTİDAR SENDİKADA YANDAŞ YARATMAK İSTİYOR

Eyleme Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Tek Gıda-İş, Haber-İş, Harb-İş, Tezkoop-İş, TÜMTİS, Selüloz-İş, Tüm Bel-Sen, Sağlık-İş şubeleri de destek verdi. Eylemde ilk olarak konuşan Faruk Büyükkucak, “İnsanlık dışı uygulamalara karşı gelen herkese sesleniyorum, artık sabrımızın taştığı yerdeyiz” dedi. İktidarın yurtdışında yaşanan olaylara korumacı bir şekilde müdahale ederken, 8 aydır işçilerine zulüm uygulamaktan geri kalmadığını söyleyen Büyükkucak, iktidarın yandaş sendika yaratma çabası içinde olduğunu, AKP’li belediyelerde Belediye-İş üyelerine baskı yapıldığını ifade etti.

Baskı ve zulümle bir yere varılamayacağını söyleyen Büyükkucak, işçilerin kendi iradeleriyle nerede duracaklarına karar vermelerine izin verilmesini istedi. İşçilerin bu haklı eylemlerinde yalnız olmadıklarını söyleyen Büyükkucak, “Türk-İş ve Belediye-İş olarak her eylemde işçilerin, emekçilerin yanındayız” diye konuştu.

SENDİKAMIZDAN VAZGEÇMEYİZ

Belediye-İş Sendikası İstanbul Şubeleri adına ortak açıklamayı yapan Belediye-İş İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, ocak ayından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde belediye işçilerine ve Belediye-İş üyesi işçilere yönelik baskısının artmakta olduğunu belirtti. Uzun süredir devam eden baskılara karşı işçilerin ve sendikalarının kenetlenmiş durumda olduğunu ifade eden Gülüm, “İşçiler onca tehdide rağmen sendikasını değiştirmememiş işveren tarafından daha fazla baskı yapma nedeni haline gelmiştir” diye konuştu. “Bizler işyerlerinde iş barışını bozmamak için saldırılara karşı birliğimizi korumaya çalışırken işveren açıkça çatışma ortamı yaratmakta” diyen Gülüm, yaşanan baskıyı görmezden gelmelerinin mümkün olmadığını vurguladı. Anayasaya ve yasalara aykırı bir şekilde işçilerin sendikalı olma ve sendika seçme hakkını engelleyen işverenin suç işlediğini söyleyen Gülüm, “İşçiye baskı yapanları son kez uyarıyoruz. Baskılarınız, tehditleriniz, sürgünleriniz bizleri yıldıramaz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Elinizi Ankaralının cebinden çekin’

SONRAKİ HABER

Türk Büro-Sen’den ‘ramazan paketi’ talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...