17 Ağustos 2011 08:24

‘Elinizi Ankaralının cebinden çekin’

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Ankara’nın Türkiye’de ulaşımın en pahalı ücretlendirildiği kentlerden biri olduğuna dikkat çekti. Belediyenin bir yıl içerisinde ikinci kez ulaşım zammı yaptığına dikkat çeken İKK’ya göre son ulaşım zamları ile belediyenin günlük karı 200 bin TL arttı.TMMOB Ankar

‘Elinizi Ankaralının cebinden çekin’
Paylaş

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Ankara’nın Türkiye’de ulaşımın en pahalı ücretlendirildiği kentlerden biri olduğuna dikkat çekti. Belediyenin bir yıl içerisinde ikinci kez ulaşım zammı yaptığına dikkat çeken İKK’ya göre son ulaşım zamları ile belediyenin günlük karı 200 bin TL arttı.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Bedri Tekin yaptığı yazılı açıklamada, bir yıl içerisinde ikincisi yapılan zam sonucunda Ankaralıların ulaşıma günde 200 bin TL daha fazla ödeyeceklerini açıkladı. Ankara Metrosu ve Ankaray ile günde ortalama 1 milyon kişinin yolculuk ettiğini kaydeden Tekin, bu zammın “mini zam” olarak duyurulmasının Ankara halkı ile dalga geçmek anlamına geldiğini belirtti. “Toplu taşıma sistemi içerisinde yer alan dolmuş ve halk otobüslerine ödenecek ücretler ile zamların servis ücretlerine yansıması, toplu taşıma araçlarını yoğun kullanan öğrenci, kamu çalışanı, işçi ve emekliler için büyük bir darbe niteliğinde olacaktır” diyen Tekin, AKP iktidarının artık halkın cebinden elini çekmesi gerektiğini vurguladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özel güvenlik saldırdı polis gözaltına aldı

SONRAKİ HABER

İBB’de 8 aydır zulüm var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...