31 Aralık 1999 22:00

Tetsan'da 60 işçi işten atıldı

Türk Metal Sendikası'nın örgütlü olduğu Trakya Elektrik Sanayii (Tetsan)'nde çalışan 60 işçi, hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı.

Paylaş
Tetsan'da 60 işçi işten atıldı
Lüleburgaz'da kurulu Trakya Elektrik Sanayii (Tetsan)'nde 60 işçinin işine hiçbir gerekçe gösterilmeden son verildiği bildirildi. Türk-Metal Sendikası'nın örgütlü olduğu işyerinde işçilerin tepkisinden çekinen işveren diğer işçileri de 11 Ocak gününe kadar ücretsiz izne çıkardı.
Fabrikada Türk Metal Sendikası'nın örgütlü olmasına rağmen fabrikada çalışan işçilerin hemen hemen yarısının sendikasız olduğunu söyleyen işçiler, işten atmaların patronun ve sendikanın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ifade ettiler.
Her altı ayda bir 'kriz' bahane edilerek işten çıkarmaların olağan hale getirilmeye çalışıldığına dikkat çeken işçiler, birçok haktan yoksun olarak çalıştıklarını vurguladılar. Sendikasız işçilerin bilinçli bir şekilde sendikaya üye yapılmadığını anlatan işçiler, bir yıl dolmadan işçilerin işine son verildiğini belirttiler.
İşçinin değil işverenin temsilcisi
Fabrikadaki diğer işçilerle toplantı yapan sendika temsilcisi, bayram izninin ücretsiz olacağını söyleyerek, işçilerin bunu kabul etmesini istedi. Konuyla ilgili işçilere zorla kâğıt imzalatan işyeri temsilcisi, "Ya bu belgeyi imzalarsınız. Ya da işten atılırsınız. Her gün kapıya tonlarca işçi geliyor" diyerek işçileri tehdit etmekten de geri kalmadı.
ÖNCEKİ HABER

Genel-İş üye sayısını artırdı

SONRAKİ HABER

Ankara'da kuduz uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...