17 Ağustos 2011 08:17

Özel güvenlik saldırdı polis gözaltına aldı

Samsun Gazi Devlet hastanesinde daha önce Dev Sağlık-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler  işlerine geri dönmek için hastanenin bahçesine çadır kurarak direnişe geçmişti. İşçiler, dün yine çadır istedi ancak hastanenin özel güvenlik görevlileri izin vermeyerek, işç

Özel güvenlik saldırdı polis gözaltına aldı
Paylaş

Samsun Gazi Devlet hastanesinde daha önce Dev Sağlık-İş’e üye oldukları için işten atılan işçiler  işlerine geri dönmek için hastanenin bahçesine çadır kurarak direnişe geçmişti. İşçiler, dün yine çadır istedi ancak hastanenin özel güvenlik görevlileri izin vermeyerek, işçilere saldırdı.. Güvenlik görevlileri çadırları yıktı. İşçilerle özel güvenlikçiler arasında yaşanan uzun süreli arbede ve tartışmadan sonra olay yerine polis ekipleri çağrıldı.

Polis, gözaltı uyarılarına karşı çıkan Dev Sağlık-İş Temsilcisi Yüksel Arslan, Cemalettin Kömpe ve daha önce OMÜ’den atılan işçi Erhan Çömezoğlu'nu gözaltına aldı. İşçiler kendilerine şiddet uygulayan özel güvenlik birimlerinden şikayetçi olduklarını belirtirken, işçilere saldıran özel güvenlik birimleri de suçlarını bastırmak için işçilerden şikayetçi olacaklarını söyleyip polis aracına binerek karakola gitti. İşçilerin avukatı Uğur Arslan gelişmeleri  takip edeceğini söyledi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayhan Çarkın yeniden adliyede

SONRAKİ HABER

‘Elinizi Ankaralının cebinden çekin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...