29 Aralık 1999 22:00

BM hatasını kabul etti

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkenin, Kenya'da BM tarafından finanse edilen bir projeye gönderdikleri paraların ABD'li bir kadının banka hesabına geçirilmesiyle ilgili yanlışlığın, BM'den kaynaklandığı bildirildi.

Paylaş
BM hatasını kabul etti
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 6 ülkenin, Kenya'da BM tarafından finanse edilen bir projeye gönderdikleri paraların ABD'li bir kadının banka hesabına geçirilmesiyle ilgili yanlışlığın, BM'den kaynaklandığı bildirildi. Konuyla ilgili olarak bilgi veren yetkililer, "çok sayıda ülkenin hepsinin aynı yanlışlığı yapmasının düşünülemeyeceğine" işaret ettiler ve "yanlış hesap numarasının, projeyi yürütmekle görevli BM Çevre Programı'nın hatası olabileceğini" vurguladılar.
BM Çevre Programı (UNEP)'na yollanan paranın Çevre Bakanlığı'nca gönderildiği, ayrıca Türkiye'nin Nairobi Büyükelçiliği'ne bilgi verildiği de öğrenildi. UNEP tarafından organize edilen çevre programına Türkiye, Fransa, Belçika, Finlandiya, İtalya ve Uruguay'dan toplam 700 bin dolar para gönderilmiş, ancak Chase Manhattan Bankası aracılığıyla gönderilen paralar, UNEP'in hesabına yatacağına, Susan Madakor adlı ABD'li bir kadının hesabına geçirilmişti. Paraların hesabına yatırılmasından bir süre önce uluslararası bir loto bileti alan kadın, ikramiye kazandığını ve paraların bu yüzden geldiğini sanarak, bu paranın 250 bin dolarını harcamıştı.
UNEP'in uyarısı üzerine durumu fark eden Chase Manhattan Bankası yaklaşık 2 yıl sonra kadının hesabını dondurmuş ve harcadığı paraları geri istemişti. Bunun üzerine kadın, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak, bankanın yanlışlığı düzeltmekte çok geç kaldığını belirtmiş ve paranın kendisine ait olduğunu savunmuştu.
BM sözcülüğü, olayla ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılacağını belirtirken, Chase Manhattan Bankası yetkilileri, konunun mahkemeye intikal ettiğini, bu nedenle açıklamada bulunamayacaklarını ifade ettiler.
Bilgisayar tatili
Bu arada, BM'nin New York'taki merkezinde 31 Aralık-4 Ocak arasında "zorunlu yılbaşı tatili" ilan edildi. 2000 yılıyla ilgili hazırlıkların tamamlanması ve dev binadaki bilgisayarların yeni binyıla uyum sağlamaları amacıyla yürütülecek çalışmalar nedeniyle 38 katlı bina 31 Aralık'ta yerel saatle 13.00'te kapılarını herkese kapatacak ve 4 Ocak Salı sabahı yeniden açacak. BM'de yaklaşık 8500 personel ve 500'ün üzerinde gazeteci çalışıyor.
ÖNCEKİ HABER

Avrupa kışa teslim

SONRAKİ HABER

SSK'dan sonra Bağ-Kur da hedefte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...