28 Aralık 1999 22:00

Adana EMEP'te kongre toplantıları

EMEP Yüreğir İlçe Örgütü, Adana taşımacılık ve Gönen Çelik işyerlerinde birim konferanslarını yaptı.

Paylaş
Adana EMEP'te kongre toplantıları
EMEP Yüreğir İlçe Örgütü 16 Ocak tarihinde yapılacak olan ilçe kongresine dönük hazırlık konferansları gerçekleştiriyor. Yüreğir'de kurulu bulunan Adana Taşımacılık bünyesinde çalışan ambar işçileriyle iki kez birim konferansı gerçekleştirildi. Partili ve henüz partiye üye olmamış işçilerin de katıldığı toplantılarda, dünya ve Türkiye'de yaşanan siyasal gelişmeler ve EMEP'in rolü tartışıldı. Adana'daki işçi hareketinin de değerlendirildiği toplantılarda yerel Emek Platformu'nun oluşturulması için daha enerjik bir çalışmanın yürütülmesi gereği üzerinde duruldu.
Ambar işçileri sendikal ve politik çalışmalarda bütün işçilerin faaliyete sarılmadığı ve çalışmaların birkaç kişiye yıkıldığını belirterek bu durumun derhal giderilmesi için her işçinin çalışmalara katılmasının yollarını tartıştılar.
Gönen Çelik bünyesinde çalışan partili ve partiye üye olmayan işçilerin katıldığı iki konferans toplantısı gerçekleşirken, toplantılarda işçiler partinin sendikal açıdan örgütlü bulunmayan iş yerlerine de yönelmesi gerktiği, özellikle organize sanayide bulunan 15000 işçinin örgütlenme hedefi kapsamına alınması gereğini belirttiler. Toplantılar sürecinde partiye üye olan kimi işçiler dikkat çekerken, Gönen Çelik'te sadece sendikalaşma mücadelesinin başarıya ulaşamayacağı, bunun politikleşmeyle sağlanacağı belirttildi.
'Kürt mahallesinde toplantı'
Şehit Erkut mahallesinde yaşayan Kürt emekçiler Ramazan nedeniyle her akşam bir evde toplanarak sohbetler gerçekleştiriyorlar.
Şehit Erkut mahallesi emekçileri bu kez parti konferansına katılmak ve tartışmak üzere toplandılar. 25 emekçinin katıldığı toplantıda dünya ve Türkiye'deki gelişmeler ve Kürt sorununda gelinen durum üzerine tartışmalar yaşandı. Kürt emekçiler kendi sorunlarını Türk emekçilere anlatarak, onlarla emek eksenli bir mücadeleye girerek Kürt sorununu çözülebileceğini belirttiler.
Pazar esnafının sorunları
Pazarcıların da yoğun olarak katıldığı toplantıda geçmişte kurulmaya çalışan pazarcılar derneğinin başarısızlığının nedenleri üzerinde duruldu. Pazar esnafının kendi içinde örgütsüz olduğunu belirten pazarcılar, bunun rekabete yolaçtığını ve pazarda fiyat dengesizliğini doğurduğunu söylediler. Tarımda yaşanan gelişmelerle üretecinin perişan olduğunu belirten pazarcılar bunun kendilerini de vurduğunu söylediler.
Şehit Erkut'lu emekçiler partiyi 1 yıla yakın gözlediklerini ve kendilerine yakın bulduklarını belirtirlerken, EMEP'in Kürt emekçi mahallerinde daha yoğun çalışması gerektiğini söylediler.
ÖNCEKİ HABER

DSP'ye göre her şey yolunda

SONRAKİ HABER

AB, 2002'yi hayali buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...