28 Aralık 1999 22:00

Turban yöneticilerine ağır hapis

Turban Yalova Termal İşletmesi'nin su ihtiyacının karşılandığı göletin temizlenmesi işinin ihalesinde...

Paylaş
Turban yöneticilerine ağır hapis
Turban Yalova Termal İşletmesi'nin su ihtiyacının karşılandığı göletin temizlenmesi işinin ihalesinde, "ihtilasen zimmet suçunu işledikleri ve buna iştirak ettikleri" gerekçesiyle, Turban eski İstanbul Bölge Müdürü Metin Riyaz Karaaltın 12 yıla, Turban Genel Müdürlüğü eski İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Nevin Biltekin ile eski Satın Alma ve Teknik Uygulama Başkanı Korkmaz Taşkın 6'şar yıl ağır hapis cezalarına mahkûm edildi.
Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın karar duruşmasına, sanıklar Nevin Biltekin ve Korkmaz Taşkın'ın avukatları ile müdahil Turban Genel Müdürlüğü'nün avukatı katıldı. Turban'ın avukatı Sedat Aksakallı, sanıkların cezalandırılmasını talep etti. Biltekin ve Taşkın'ın avukatları da eski savunmalarını tekrar ettiklerini ifade ederek beraat isteminde bulundu.
Mahkeme Başkanı Ömer Yılmaz Çamlıbel, Turban eski İstanbul Bölge Müdürü Metin Riyaz Karaaltın'ın Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun "zimmet, ihtilas" hükmünü içeren 202/2. maddesi uyarınca, "suçun işleniş biçimi, sanığın kişiliği ve suç işleme kastı" göz önüne alınarak 12 yıl ağır hapis, 8 milyar 397 milyon 300 bin lira ağır para cezasına mahkûm edildiğini bildirdi.
Tutuklama kararı
Sanığın, TCK'nın "Cezayı Ağırlaştıran ve Hafifleten Hal" başlığını taşıyan 219/4. maddesi uyarınca memuriyetten müebbeden mahrumiyetine karar verildiğini belirten Başkan Çamlıbel, Karaaltın'ın Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nun 104. maddesine göre gıyaben tutuklanmasına karar verildiğini açıkladı. Başkan Çamlıbel, Turban Genel Müdürlüğü eski İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Nevin Biltekin ile eski Satın Alma ve Teknik Uygulama Başkanı Korkmaz Taşkın'ın "zimmete iştirak" suçundan 6'şar yıl ağır hapis, 4 milyar 198 bin 650'er lira ağır para cezalarına mahkûm edildiklerini bildirdi. Mahkeme, iki sanığın ömür boyu memuriyet görevinden yasaklanmasını da kararlaştırdı.
Ömer Bilgin'e suç duyurusu
Mahkeme, Turban eski İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Ali Beykoz'un mahkûmiyetine yeterli delil olmadığından beraatine, eski İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Gürsel Erk'in dosyasının ayrılmasına, mahkemeden kaçtığı gerekçesiyle de gıyaben tutuklanmasına karar verdi. Milletvekili olduğu için yargılanmayan, dönemin Turban Genel Müdürü Ömer Bilgin hakkında söz konusu suçlamayla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması da kararlaştırıldı.
ÖNCEKİ HABER

Adalet, çetelere ve soygunculara var

SONRAKİ HABER

İşkenceci polisler tutuklanmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...