27 Aralık 1999 22:00

SASA'da mücadele sürüyor

SASA (Suni Sentetik ve Elyaf Sanayi AŞ)'da taşeron bünyesinde çalışan ve sendika üyeliklerinin kabul edilmemesi üzerine işbıraktıkları için...

Paylaş
SASA'da mücadele sürüyor
Halil İmrek
SASA (Suni Sentetik ve Elyaf Sanayi AŞ)'da taşeron bünyesinde çalışan ve sendika üyeliklerinin kabul edilmemesi üzerine işbıraktıkları için işten atılan 108 işçinin mücadelesi sürüyor. İşçiler, her gün sendikaları Petrol-İş Adana Şubesi'ne gelerek, ne yapabileceklerini tartışıyorlar.
Kararlılıklarından bir şey kaybetmeyen işçiler, güçlerine ve sendikaya güvendiklerini ifade ediyorlar. İşverenin şimdiye kadar bir görüşme talebinde bulunmadığını belirten işçiler, Ömer Sabancı'nın 30 Aralık'ta sendika yöneticileri ile yapacağı görüşmeden olumlu bir sonuç beklediklerini ifade ettiler.
Sendikalarına güvendiklerini söyleyen SASA işçileri, "Eğer bizim için bir şeyler yapılmazsa, bu toplumda sendikacılık bitmiştir demek. Çünkü biz sendika uğruna işten olmayı göze aldık. 108 işçiye sahip çıkamayan bir sendika, yarın 1008 işçiye hiç sahip çıkamaz. SASA'da halen forklift işi aksamaktadır. Dışardan alınan işçiler bu işi yapamamaktadır. Arabaları devirmekte, işyerini zarara uğratmaktalar. Buna rağmen işveren bizim taleplerimizi kabul edip güvenli ve kazançlı işi seçmektense zarar etmeyi seçiyor" dediler. Bugün Adana'ya gelecek olan Petrol-İş Genel Başkanı ve yöneticileri ile de görüşeceklerini bildiren SASA işçileri, "Umarız güvenimizi ve umudumuzu sarsacak gelişmeler olmaz" diye konuştular.
Petrol-İş Adana Şube Başkanı ise henüz bir gelişme olmadığını, Türk-İş şube yöneticileri ile toplantı yaptıklarını, bu toplantıda SASA'nın da gündeme alındığını, atılan işçilere destek olmak için ortak bir basın açıklaması yapılacağını, esas olarak da ayın 30'unda yapılacak görüşmenin neticesini beklediklerini anlattı.
ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret bugün belirleniyor

SONRAKİ HABER

Taşımalı eğitim öğrenciyi aç bırakıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...