27 Aralık 1999 22:00

MGV davası yerinde sayıyor

"Devletin siyasi, hukuki, iktisadi temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ettikleri" gerekçesiyle...

Paylaş
MGV davası yerinde sayıyor
"Devletin siyasi, hukuki, iktisadi temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs ettikleri" gerekçesiyle, açılan ve kamuoyunda "Milli Gençlik Vakfı (MGV) davası" olarak bilinen davaya devam edildi. Davada, kapatılan RP'nin eski genel başkan yardımcısı Ahmet Tekdal, eski milletvekilleri Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in de aralarında bulunduğu 28 kişi yargılanıyor.
Ankara 2 No'lu DGM'de görülen davanın dünkü duruşmasına, sanık avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Mehmet Turgut Okyay, sanıklardan Asım Sezen'in savunmasının alınması için yazılan talimata cevap gelmediğini bildirdi. Başkan Okyay, sanıklar Şevki Yılmaz, İbrahim Halil Çelik ve İmdat Kaya hakkındaki gıyabi tutuklama kararlarının infaz edilemediğini kaydetti. Sanık avukatlarından İsmail Aydos, deliller arasında yer alan kasetlerin hangi firma tarafından üretildiği ve seri numaralarının ne olduğunun araştırılmasını talep etti. Mehmet Turgut Okyay, Asım Sezen'in savunmasının alınması için yazılan talimatın cevabı ile sanıklar Şevki Yılmaz, İbrahim Halil Çelik ve İmdat Kaya hakkındaki gıyabi tutuklama kararlarının infazının beklenmesine ve kasetlerin mahkeme heyetince incelenmesine karar verildiğini belirterek, duruşmanın ertelendiğini açıkladı.
4 idam isteniyor
İddianamede, Ahmet Tekdal, Şevki Yılmaz, Hasan Hüseyin Ceylan ve İbrahim Halil Çelik'in, "devletin siyasi, iktisadi, hukuki temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla anayasal düzeni bozmaya teşebbüs" suçunu işledikleri gerekçesiyle Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun 146-1. maddesine göre idam, 24 sanığın ise aynı suça iştirak ettikleri gerekçesiyle TCK'nın 146-3 ve Terörle Mücadele Yasası'nın 5. maddesine göre 7 yıl 6'şar aydan 22 yıl 6'şar aya kadar ağır hapis cezalarına çarptırılmaları talep ediliyor. İddianamede, MGV ile bu vakfa destek verdiği belirtilen MÜSİAD'ın kapatılması isteniyor.
ÖNCEKİ HABER

Malatya EMEP'te

SONRAKİ HABER

Beybi işçileri kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...