26 Aralık 1999 22:00

Genel-İş, belediyeleri icraya verdi

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, aidat borcunu ödemeyen 23 belediyeyi icraya verdi.

Paylaş
Genel-İş, belediyeleri icraya verdi
DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası, aidat borcunu ödemeyen 23 belediyeyi icraya verdi. Çeşitli belediyelerde çalışan Genel-İş Sendikası'na üye 10 bin işçinin, maaş, ikramiye ve sosyal haklardan oluşan yaklaşık 10 trilyon lira tutarında alacağı bulunurken, sendikanın da 23 belediyeden 1,5 trilyon lira tutarında aidat alacağı bulunuyor.
Genel-İş Sendikası Mali Daire Başkanı Şükrü Ercan, yaptıkları çeşitli yasal girişimlere karşın, alacakların işçilere hâlâ ödenmediğini bildirdi. Ercan, 1,5 trilyon lira tutarındaki sendika aidat alacağının tahsili için 2821 sayılı Sendikalar Yasası'nın 61'nci maddesi uyarınca 23 belediyeyi icraya verdiklerini vurgulayarak, icraya verilen belediyelerin İller Bankası'ndaki ödeneklerine aidat alacaklarına mahsuben el konulmasını istediklerini söyledi. Kesinleşen icra işleminden sonra belediyelerin taşınmaz mallarına el konularak satış işlemi başlattıklarını anlatan Ercan, bu doğrultuda Urla Belediyesi ile Küçükçekmece Belediyesi'ne ait dükkân ve arsaların satılmasını istediklerini kaydetti.
Genel-İş'İn icraya verdiği belediyeler şunlar: Hasanoğlan, Mamak, Keçiören ve Gölbaşı belediyeleri (Ankara); Küçükçekmece, Kartal, Bağcılar, Bahçelievler ve Şile belediyeleri (İstanbul); Ceyhan ve Yüreğir belediyeleri (Adana); Urla ve Narlıdere belediyeleri (İzmir); Gemlik Belediyesi (Bursa), Edirne Belediyesi, Dilovası Belediyesi (Kocaeli), Kırklareli Belediyesi, Merzifon Belediyesi (Amasya), Karaman Belediyesi, Denizli Belediyesi, Haydarlı Belediyesi (Aydın), İskenderun Belediyesi (Hatay) ve Ereğli Belediyesi (Konya).
ÖNCEKİ HABER

Sarıyer'de taşeronla gelen yıkım

SONRAKİ HABER

Hastaneye gittiler, hayatları değişti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...