17 Ağustos 2011 02:03

Tunus’ta binler geçici hükümeti uyardı

Pazartesi günü binlerce Tunuslu ülke çapında eylemler düzenleyerek geçici hükümete ‘gerçek değişim’ çağrısı yaptı.Tunus Genel İşçi Sendikası'nın çağrılarıyla sokakları dolduran göstericiler hemen adım atmaması halinde hükümetin sonunun da bin Ali rejimi gibi olacağı uya

Tunus’ta binler geçici hükümeti uyardı
Paylaş

Tunus Genel İşçi Sendikası'nın çağrılarıyla sokakları dolduran göstericiler hemen adım atmaması halinde hükümetin sonunun da bin Ali rejimi gibi olacağı uyarısında bulundu.

En kalabalık eylem Başkent Tunus’ta yaşandı. “Hırsızları kovun, Bağımsız Tunus” sloganları atan 3 bin kişi, çürümüş hakim ve avukatların tasfiye edilmesini ve vatandaşların bağımsız yargıya erişiminin sağlanmasını talep etti.

Yürüyüş, bin Ali’yi deviren ayaklanma sırasında da hayli etkin olan Tunus Genel İşçi Sendikası tarafından düzenlendi. Göstericiler, Başbakan Beji Caid Essebsi’yi devrimin hedeflerini gerçekleştirme yönünde çaba harcamaya çağırdı. Göstericiler Essebsi’nin geçici yönetiminin bin Ali’nin kalıntılarını temizlemekte ve gerekli reformları yapmakta yavaş davrandığını belirtti.

Sfax, Sidi Bouzid, Bizerte, Monastir ve Djerba şehirlerinde de eylemler eş zamanlı eylemler düzenlendi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bu deprem politikaları can alır!

SONRAKİ HABER

Klein: Gündüz soygunculuğu, gece soygunculuğuyla karşılaşınca

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...