26 Aralık 1999 22:00

Depremzedenin iftar yemeği kesildi

Ayladır çadırlarda sefalet içinde yaşayan depremzedelerin şimdi de sıcak yemekleri kesilince depremzedeler, önceki gece tencere ve tavalarla yürüyüşe geçti.

Paylaş
Depremzedenin iftar yemeği kesildi
Kızılay tarafından kendilerine iftar ve sahur yemeği verilen depremzedeler, yemekleri kesilince, eylem yaparak olayı protesto etti. Tencere ve kepçelerle yürüyen vatandaşlar valiyi istifaya çağırdı.
Adapazarı Kaya Parselleri'nde bulunan depremzedeler, Kızılay tarafından ramazanın gelmesiyle birlikte kendilerine sahurda da verilmeye başlanan yemeğin artık kesileceğini öğrenen depremzedeler, saat 23.30 sıralarında ellerinde tencere ve kepçelerle yürüyüşe geçtiler. Ardından dakikalarca beklemelerine rağmen, sahur yemeği getirilmediğini gören ve aynı zamanda bundan sonra sıcak yemeğin verilmeyeceğini öğrenen depremzedeler, "Açız" diyerek tempo tuttu. Deprem sonrası geçirdikleri zor günlerde devletin yemek vermeyi kesmesinin kendilerinin açlığa mahkûm edilmesi anlamına geldiğini kaydeden depremzedeler, "Yemeğimizi kestiler, yakında elektriğimizi de kesecekler. Böyle yavaş yavaş öldüreceklerine tek seferde öldürsünler bari" diye bağırdılar. Depremzedelerin bu tepkilerine rağmen yemek gelmedi.
ÖNCEKİ HABER

Sefalet ücreti yarın belirleniyor

SONRAKİ HABER

Mezarda emeklilik yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...