25 Aralık 1999 22:00

'Telekom'u sattırmayacağız'

Haber-Sen üyeleri, Türk Telekom hizmetlerinin özelleştirilmesine dair kanun tasarısının geri çekilmesi için dün Ankara'da bir araya geldi.

Paylaş
'Telekom'u sattırmayacağız'
Haber-Sen üyeleri, Türk Telekom hizmetlerinin özelleştirilmesine dair kanun tasarısının geri çekilmesi için dün Ankara'da bir araya geldi. Meclise yürümek isteyen kamu emekçilerini polis engelledi.
Ulus'ta Atatürk Heykel'i önünde toplanan Haber-Sen üyesi 200 kamu emekçisi, Telekom'un uluslararası tekellere satılmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi. Eylemde, "Yürü be IMF senin de çarkın kırılır", "Özelleştirme ve talana karşı durun", "Özelleştirmeye hayır" şeklinde döviz ve pankartlar taşındı.
Polis eylem öncesinde Ulus'u abluka altına aldı. Kamu emekçileri öğle saatlerine doğru taleplerini duyurmak ve tasarının geri çekilmesini istemek için TBMM'ye doğru yürüyüşe geçti. Bunu üzerine emekçilerin önüne barikat oluşturan polisle yapılan uzun pazarlıklara rağmen, yürüyüşe izin verilmedi. Bunun üzerine bir açıklama yapan Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Çınar, özelleştirmenin sadece Telekom çalışanlarınıdeğil tüm halkı ilgilendirdiğini ifade etti. Demokratik bir hakkın polisler tarafından engellenmesini eleştiren Çınar, amaçlarının arbede çıkarmak olmadığını belirtti.
Açıklamanın ardından İsmail Çınar, Ankara Şube Başkanı Abdullah Kahraman, MYK Üyesi Haki Tercanlı ile KESK MYK Üyesi Hasan Hayır'dan oluşan heyet Meclis'e gitti.
Kamu emekçileri, heyetin TBMM'den gelmesini "Kahrolsun IMF bağımsız Türkiye", "PTT halkındır satılamaz", "Bankalara değil emekçiye bütçe", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Özelleştirmeye hayır", "MAI, MIGA, Tahkim kahrolsun emperyalizm", "IMF defol, bu memleket bizim", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" sloganlarını atarak ve halaylar çekerek bekledi.
Yaklaşık 3 saatlik bekleyişin ardından eylem yerine gelen heyet görüşmelerle ilgili bilgi verdi. İsmail Çınar, Meclis'te DYP, DSP ve FP'li grup başkan vekilleri ile görüştüklerini belirterek, "Kaygılarımızda haklı çıktık. Söz konusu yasa hakkında parti ve grup vekillerinin bilgilerinin olmadığını gördük" dedi. Partilerden destek istediklerini ifade eden Çınar, tasarının geri çekilmemesi durumunda çalışanların işgüvencesinin korunması ve ulusal çıkarların gözetilmesini talep ettiklerini kaydetti.
Ortak hareket çağrısı
Çınar, işkolunda örgütlü diğer sendika ve kitle örgütlerine de çağrıda bulunarak ortak hareket etmeye davet etti. KESK MYK Üyesi Hasan Hayır ise Emek Platformu'na ilk gündem maddesi olarak tasarıyı getireceklerini kaydetti. Eylem, "Cahiller Meclis'te emekçiler alanda", "Şalter inecek, bu iş bitecek" sloganıyla son buldu.
ÖNCEKİ HABER

DİSK'ten Emek Platformu'na çağrı

SONRAKİ HABER

Enerjide özelleştirme dayatılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa