24 Aralık 1999 22:00

Kamu emekçileri: IMF defol!

Hükümetin IMF direktifleri doğrultusunda hareket ederek memur maaşlarına öngördüğü yüzde 15'lik düşük artışı protesto eden KESK üyesi kamu emekçileri...,

Paylaş
Kamu emekçileri: IMF defol!
Hükümetin IMF direktifleri doğrultusunda hareket ederek memur maaşlarına öngördüğü yüzde 15'lik düşük artışı protesto eden KESK üyesi kamu emekçileri, önceki gün ülke çapında gerçekleştirdikleri vizite eylemi ile tepkilerini ve taleplerini bir kez daha dile getirdiler. Eylemlerde attıkları sloganlarla hükümeti ve IMF'yi hedef alan kamu emekçileri, eylemlerine devam edeceklerini bildirdiler.
Bandırma'da da eylem yapan KESK üyelerini, polis engellemeye çalıştı. Polisin engelleme çabalarına rağmen basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Bandırma Baştemilcisi Hoca Yılmaz, hükümetin emekçi karşıtı politikalarını eleştirdi. Basın açıklamasının ardından Yılmaz'ı gözaltına alınmak istenen polis, kamu emekçilerinin tepkisi üzerine geri adım attı. Eyleme grevde olan BAGFAŞ işçileri de destek verdi.
Sungurlu/Kastamonu
Sungurlu'da Atatürk Meydanı'nda toplanan kamu emekçileri, "IMF defol, bu memleket bizim", "Kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye", "Sefalete teslim olmayacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarını atarak 2000 yılı bütçesini protesto ettiler. Kastamonu'da Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen kamu emekçileri, "Sadaka değil, toplusözleşme", "Faize değil eğitime bütçe", "Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz" sloganları attı.
Bergama/Milas
Bergama'da yaklaşık 150 kamu emekçisi sloganlar atarak yüzde 15'lik artışı protesto etti. Eyleme EMEP ilçe örgütü de destek verdi. Milas'ta ise 75. Yıl Devlet Hastanesi önünde toplanan 250 kamu emekçisi, emekçilere yönelik saldırıları protesto etti.
Antakya'da KESK Şubeler Platformu'nun yüzde 15'lik zammı protesto amacıyla düzenlediği eyleme yaklaşık 200 emekçi katıldı. Petrol-İş'ten tepki
Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, memurlara yüzde 15'lik ücret artışını "sefalet ücreti" olarak değerlendirdi. Öztaşkın, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin 5 özel bankayı 2 katrilyon Türk Lirası maliyet ile kurtarıp yeniden özel sektöre devretmeyi planlarken, 2000 yılı için memurların ücretlerine yüzde 15 artış öngördüğüne dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bütçe içinde kamu çalışanlarına ayrılan yüzde 21.2'lik pay çok görülüyor. Hatta enflasyonu artırıcı olarak görülüyor. Ancak 2000 yılında kamu borçlanma kâğıtları bono ve tahviller için yüzde 110 faiz ödenecek ve bütçenin yüzde 42'sinin yalnızca faizlere gidecek olmasından hiç söz edilmiyor" dedi.
ÖNCEKİ HABER

İşbırakan SASA işçileri işten atıldı

SONRAKİ HABER

Dünyayı çocuklar yaratıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...