24 Aralık 1999 22:00

Bütçe görüşmeleri devam ediyor

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı'nın 2000 Mali Yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı.

Paylaş
Bütçe görüşmeleri devam ediyor
TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı ve Enerji Bakanlığı'nın 2000 Mali Yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı.
DYP Grubu adına İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde söz alan DYP İstanbul Milletvekili Hayri Kozakçıoğlu, polise ve jandarmaya gereğinden fazla görev verildiğini söyledi. Özellikle ticari işletmelerin korunmasında devletin güvenlik güçlerinin kullanılmasının yanlış olduğunu kaydeden Kozakçıoğlu, "Özel polis teşkilatı kurulmalı, isteyen, koruma hizmetini buradan parayla satın alabilmeli" dedi. Adli Zabıta'nın da hızla gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Kozakçıoğlu, "Ancak Çakıcı'nın sorgulanması olayında olduğu gibi Adalet Bakanı'nın takındığı gibi bir tavır takınılırsa, adli zabıta kötü kullanılır, keyfileşir" diye konuştu.
FP: Devlet özür dilesin
FP Bursa Milletvekili Feridun Çelik de grubu adına yaptığı konuşmada, hükümetin beyaz sayfa açabilmesi için devletin bugüne kadar olanlar nedeniyle vatandaşından özür dilemesi gerektiğini söyledi. Çelik, bir an önce sivil Anayasa ve demokratikleşme için adım atılmasını istedi. Başörtüsünün bir ülke gerçeği olduğunu savunan Çelik, genç kızların öğrenim görebilmek için yaptıkları eylemlerin rejime karşı olarak nitelendirilmemesi gerektiğini savundu.
Mavi Akım eleştirisi
DYP Konya Milletvekili Mehmet Ali Yavuz, grubunun Enerji Bakanlığı bütçesi üzerindeki görüşlerini açıklarken, Mavi Akım Projesi nedeniyle verilen ihaleleri eleştirdi. "Çivisi çakılmamış bir iş için avans verilmesinin, yandaş kollama anlamına geldiğini" kaydeden Yavuz, bu tür uygulamalara tüm ANAP dönemlerinde rastlandığını söyledi. "57. hükümetin yumuşak karnı Enerji Bakanlığı'dır" diyen Yavuz, ihalelerin açık ve şeffaf yapılması gerektiğini ifade etti. Yavuz, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ihalesinin, bir an önce gerçekleştirilmesini de istedi.
Cuma mesaisi
TBMM Genel Kurulu, genellikle saat 13.00'den sonra yaptığı öğle tatilini, dün saat 12.00'ye çekti. 5 grup başkanvekilinin imzalarıyla verilen ve genel kurulda kabul edilen önergeyle, milletvekillerinin "cuma namazı" kılabilmelerine olanak sağlamak için öğle tatili 12.00'ye çekildi.
ÖNCEKİ HABER

AB silahlanmanın önünü açtı

SONRAKİ HABER

Haber-Sen üyeleri özelleştirmeye karşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...