22 Aralık 1999 22:00

Kamu emekçileri bugün vizite eyleminde

2000 yılı bütçesini ve kendilerine öngörülen yüzde 15'lik maaş artışını protesto edecek olan kamu emekçileri, ülke genelinde vizite eylemi yapacaklar.

Paylaş
Kamu emekçileri bugün vizite eyleminde
KESK'e bağlı kamu emekçileri, hükümetin IMF direktifleriyle yaşama geçirmeye çalıştığı zam, borç ve sefalet bütçesine karşı bugün bir günlük vizite eylemi gerçekleştirecekler. Vizite eylemiyle birlikte birçok ilde protesto gösterileri de yapacak olan kamu emekçileri, yüzde 15'lik maaş artışına 'hayır' diyerek, grevli toplusözleşme taleplerini dile getirecekler.
İstanbul'da iki yakada
İstanbul'da vizite eylemine katılan kamu emekçileri, her iki yakada da yürüyüş ve basın açıklamaları yapacaklar. Anadolu yakasında saat 13.00'ten itibaren Söğütlüçeşme'de toplanmaya başlayacak olan kamu emekçileri, 13.30'da Kadıköy İskele Meydanı'na yürüyüş başlatacaklar. Ayrıca Kartal'da Sağlık Eğitim Merkezi önünde saat 9.30-10.00 arası toplanan kamu emekçileri, buradan Kartal Meydanı'na yürüyerek, basın açıklaması yapacaklar.
Avrupa yakasında ise saat 12.00'de Çapa Tıp Fakültesi önünde toplanacak ve saat 13.00'te Aksaray Metro'ya yürüyecekler. Eylem saat 14.00'te Metro önünde yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek.
Ankara'da Kızılay'a
Ankara'da da sabah saatlerinde sevk alarak işyerleri önünde toplanacak olan kamu emekçileri, saat 11.00'ten itibaren ayrı ayrı kollardan yürüyüşe geçerek, saat 12.30'da Kızılay'da kitlesel basın açıklaması yapacaklar. KESK'e bağlı sendikaların toplanma yerleri şöyle: Eğitim-Sen Beşevler İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde, Sanayi-Sen Maltepe'de Sanayi Bakanlığı önünde, Or Kam-Sen Demirtepe'de Onur İşhanı önünde, Tüm Bel-Sen, Tüm Banka-Sen ve Asim-Sen SSK İşhanı önünde, BES Çatalhan Vergi Dairesi ve Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü önlerinde, Haber-Sen Ulus PTT'si önünde, Tüm Yargı-Sen adliye önünde, Kültür-Sen Kültür Bakanlığı önünde, SES Hacettepe Üniversitesi Hastanesi önünde, Tüm Sosyal-Sen SSK Genel Müdürlüğü önünde, Enerji Yapı Yol-Sen DSİ Genel Müdürlüğü önünde, Maden-Sen DSİ Genel Müdürlüğü önünde, Tarım Gıda-Sen İçel Sokak'ta, BTS Ankara Garı'nda.
Veliler de destekleyecek
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Bal, 2000 yılı bütçe tasarısına karşı bugün yapılacak eyleme, hizmet üretiminden gelen güçlerini kullanarak katılacaklarını belirtti. Kemal Bal, dün düzenlediği basın toplantısında, sendikaların istemlerinin hükümetçe dikkate alınmadığını dile getirerek, halkı sefalete iten yönetenlerin kendi geleceklerini garanti altına almak için her türlü pervasızlığı gösterdiğini vurguladı. Çalışanların vergi iadelerine, tasarruf kesintilerine, sağlık yardımlarına ve emeklilik haklarına göz dikildiğini belirten Bal, 2000 yılı bütçesi ile çocukların geleceğinin karartılacağını söyledi.
Bütçenin tamamı oylanmadan uyarılarını ciddi bir biçimde ifade edebilmek için kitlesel olarak sevk eylemi yapacaklarını duyuran Bal, gerçekleştirecekleri bu eylemde velilerin de yanlarında olacaklarını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Çakıcı'nın düşen davasını

SONRAKİ HABER

'SSK'yı hortumlamaktan vazgeçin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...