22 Aralık 1999 22:00

MÜ'de faşistler azıttı: 5 yaralı

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde önceki gün 7 öğrencinin yaralandığı faşist saldırıdan sonra dün yeniden saldıran faşistler, bu kez de 5 öğrenciyi ağır yaraladı.

Paylaş
MÜ'de faşistler azıttı: 5 yaralı
Marmara Üniversitesi (MÜ) Hukuk Fakültesi'nde önceki gün 7 öğrencinin yaralandığı faşist saldırıdan sonra dün yeniden saldıran faşistler, bu kez de 5 öğrenciyi ağır yaraladı. Yaralı öğrencilerin bazıları Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılırken, diğer yaralılar anfide saatlerce mahsur kaldı.
Dekanın sessizliği sürüyor
Sabah sınava girmek için okula gelen öğrencilere saldıran MHP'li ve BBP'li faşistlerin, ellerinde satır, demir çubuk ve bıçaklar olduğu halde rahatlıkla okula girebildikleri öğrenildi.
Saldırı sırasında anfilerden birine sığınan yaklaşık 100 öğrenci, okuldan can güvenlikleri sağlanana kadar ayrılmayacaklarını söyleyerek dekanı protesto etti. Öğrencilerin mahsur kaldığı anfiye giden Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Tahiroğlu da saldırılar boyunca sessiz kalıp ülkücü faşistlere koltuk çıktığı için öğrencilerin tepkisi ile karşılaştı.
Dört günde üç saldırı
3 gün önce Bülent Çelebi adlı Hukuk Fakültesi öğrencisinin kantinde otururken faşistlerce saldırıya uğrayarak yaralandığı MÜ Hukuk Fakültesi'nde, önceki gün de 30 kişilik ülkücü faşist grup, 7 öğrenciyi demir çubuklar ve sopalarla saldırarak ağır yaralamıştı. İki öğrencinin kafası ile kaburga kemiğinin kırıldığı saldırıda diğer öğrenciler de ciddi şekilde yaralanarak Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Ülkücü faşist grubun birkaç haftadır okulda toplanıp silah üstüne ant içtikleri, koridorlarda gördükleri öğrencilere küfrettikleri ve tekbir sesleriyle gerginlik yarattıkları biliniyordu.
ÖNCEKİ HABER

Çakıcı'ya kıyak öğrenciye dayak

SONRAKİ HABER

Eğitim paraya endeksli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa