22 Aralık 1999 22:00

Su ve minibüs ücretlerine zam

Adana'da su ve yolcu taşıma ücretlerine zam geldi. ASKİ, suyun metreküp fiyatının ocak ayına kadar 190 bin lira, ocak ayından sonra ise 312 bin lira olmasına karar verdi.

Paylaş
Su ve minibüs ücretlerine zam
Adana'da su ve yolcu taşıma ücretlerine zam geldi. Önceki gün ASKİ suyun metreküp fiyatının ocak ayına kadar 190 bin lira, ocak ayından sonra ise 312 bin liradan satılması kararını aldı. Ayrıca yolcu taşıma ücretleri de zamlandı. Zamlar cumartesi günü protesto edilecek. Ekim ayında su zammını onaylayan ASKi aradan kısa bir zaman geçmesine rağmen bir kez daha zam yaptı. Çifte su zammından sonra dün de yolcu taşıma ücretlerine de yüzde 70 ile yüzde 100 arasında değişen oranda zam yapıldı. Buna göre dolmuş, minibüs ve halk otobüslerinde tam ücret 250 bin lira, indirimli ücret ise 200 bin liraya çıkartıldı.
Zamlar protesto edilecek
Öte yandan suya, ulaşıma, elektriğe ardı arkası kesilmeyen zamların gelmesi halk tarafından tepkiyle karşılanıyor. Ek vergi, temel tüketim mallarına gelen otomotik zamları protesto etmek amacıyla bir araya gelen EMEP, HADEP, ÖDP, KESK, Genel-İş, TÜMTİS önümüzdeki cumartesi günü saat 12.30'da İstasyon Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması yapacak.
ÖNCEKİ HABER

Telekom yasa tasarısına protesto

SONRAKİ HABER

Çakıcı'ya kıyak öğrenciye dayak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa