22 Aralık 1999 22:00

Telekom yasa tasarısına protesto

Haber-Sen üyesi haber emekçileri, Türk Telekom'un özelleştirilmesini öngören yasa tasarısını, düzenledikleri basın açıklamalarıyla protesto ettiler.

Paylaş
Telekom yasa tasarısına protesto
Haber-Sen üyesi haber emekçileri, Türk Telekom'un özelleştirilmesini öngören yasa tasarısını protesto etti. Telgraf ve Telekom Kanunu, Ulaştırma Bakanlığı'nın Teşkilat ile Görevleri Hakkında Kanun ve Telsiz Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösteren Haber-Sen üyesi emekçiler, İstanbul, Adana ve Antalya'da basın açıklamaları düzenleyerek Telekom'un özelleştirilmesine izin vermeyeceklerini dile getirdiler. Haber emekçileri, yasa tasarısının geri çekilmesi için cumartesi günü Ankara'da eylem yapacaklarını duyurdular.İstanbul'da Gayrettepe Telekom Genel Müdürlüğü önünde toplanan haber emekçileri, "Direne direne kazanacağız", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Teslim olmadık, olmayacağız" sloganları atarak özelleştirmeyi protesto ettiler. Yağmur ve soğuk havaya rağmen müdürlük bahçesinde toplanan haber emekçilerine konuşan Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Çınar, özelleştirmenin ülkeyi felakete götüren bir sistem olduğunu vurguladı. Telekom'un özelleştirilmesini öngören yasa tasarısını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyleyen Çınar, cumartesi günü Ankara'da merkezi eylem yapacaklarını belirtti.
Sosyal devlet ortadan kalktı
Adana'da ise PTT önünde toplanan haber emekçileri, sık sık "Kahrolsun IMF, bağımsız demokratik Türkiye", "Çetelere değil, emekçiye bütçe" sloganları atarak tepkilerini dile getirdiler. Eylem sırasında konuşan Haber-Sen Adana Şube Başkanı Yasin Aytaç, sosyal devletin ortadan kalktığını ifade ederek her türlü hizmetin, ücretli ve pahalı hale geldiğini kaydetti. Telekom hizmetlerinin imtiyaz sözleşmesi ile ulus ötesi tekelci şirketlere aktarılacağına değinen Aytaç, Telekom hizmetlerine ilişkin her türlü görev sözleşmesi, imtiyaz sözleşmesi, ruhsatlandırma ve genel izin hakkı konularında Ulaştırma Bakanlığı'nın yetkisine bırakıldığını da ifade etti.
Sık sık "Çetecilere değil, emekçiye bütçe" sloganının atıldığı eylemde çevrede bulunan vatandaşlar da destek verdi. 54 yaşında BOSSA'da emekli olan bir kadın emekçinin 84 milyon lira ücret aldığını, milletvekillerinin ise milyarlarca maaş aldığını hatırlaması herkes tarafından alkışlandı.
Haber-Sen Antalya Şubesi de düzenlediği basın açıklamasında, tüm sendikaları ve kitle örgütlerini, Telekom'un özelleştirilmek istenmesine karşı durmaya çağırdı. Haber-Sen Konya Şube Başkanı Harun Toprak da yaptığı açıklamada, özelleştirmeye karşı direneceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Anayasa'ya hile!

SONRAKİ HABER

Su ve minibüs ücretlerine zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...