21 Aralık 1999 22:00

ÖES, TBMM'ye sistem uyarısı

TBMM YÖK Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Önder, komisyonu, Gürüz ve Alemdaroğlu gibi...

Paylaş
ÖES, TBMM'ye sistem uyarısı
TBMM YÖK Araştırma Komisyonu'na bilgi veren Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Önder, komisyonu, Gürüz ve Alemdaroğlu gibi isimler yerine sistem üzerinde durmaları konusunda uyardı. Önder, YÖK'teki yolsuzlukları ortaya çıkarma görevinin Sayıştay gibi kurumlara ait olduğunu belirterek, komisyonu, "Sistemi bırakmışlar, türbanla uğraşıyorlar" diye eleştirdi. TBMM YÖK Araştırma Komisyonu bugün ilk olarak Öğretim Elemanları Sendikası Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Önder'i dinledi. Edinilen bilgiye göre Önder, basına kapalı olarak yapılan toplantıda öğretim elemanlarının sorunları hakkında bilgi verirken, "Siz soruna yasama erki açısından eğilmelisiniz. Sorun, Gürüz ya da Alemdaroğlu değil, sistem sorunu. Üniversitelerin üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanan bu sistemi, ancak sizler yasaları değiştirerek düzeltebilirsiniz" diye konuştu.
Önder toplantıdan sonra ANKA'nın sorularını yanıtlarken de, Komisyonun çalışmalarını Gürüz ve Alemdaroğlu'nun üzerinde yoğunlaştırmasını eleştirerek, bunun sistemdeki asıl sorunların gözden kaçırılmasına neden olduğunu söyledi. Rektörlerin yetkilerinin yasalarla verildiğini, rektörlerin bir veterineri mühendislik fakültesinin başına getirebileceğini, buna karşı yargıda yapılabilecek hiçbir şey olmadığını anımsatan Önder, "Her şey ellerinde, padişahlar gibi. Ancak onları padişah yapan yasal yetkiler var. Komisyon bunu bırakmış, türbanla uğraşıyor" dedi. YÖK'te bir takım yolsuzluk ve usülsüzlükler yapıldığına ilişkin iddialar olduğunu, ancak bunları araştırma görevinin Sayıştay gibi kurumlarda olduğunu vurgulayan Önder, "TBMM Araştırma Komisyonu, bunları bir kenara bıkarıp yasaların nasıl düzeltileceğine bakmalıdır" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

AB'den demokrasi değil, tank geliyor!

SONRAKİ HABER

TÜMÖD'den YÖK ve TBMM'ye tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...