21 Aralık 1999 22:00

Urfa zirai donatımda

   özelleştirmeye tepki

Paylaş
Urfa zirai donatımda
   özelleştirmeye tepki
Sadık Güleç
Urfa Zirai Donatım Kurumu sermayeye peşkeş çekilmek için ihaleye çıkarılırken, Urfalı milletvekilleri peşkeşten pay kapmak için yarışa girdi. Urfa Zirai Donatım Kurumu, 24 Aralık tarihinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca 50 milyar geçici teminatla ihaleye çıkarılıyor. Teknik olarak her türlü zirai alet ve ekipmanı üreten zirai donatım kurumu, özellikle GAP'la birlikte yerli ve yabancı sermayenin de gözdesi oldu. İhaleye katılacaklar arasında adları geçenlerin başında, Anavatan Partisi milletvekillerinden Müteahhit Mehmet Güneş, Hüseyin Hortavi, MHP Urfa Milletvekili Muzaffer Çakmak, Güneydoğu TV'nin sahibi Kemal Kapaklı geliyor.
Arazisinin peşindeler
Değer tespiti 12 trilyon olarak belirlenen Urfa Zirai Donatım Kurumu çok geniş bir alana kurulmuş olmasından dolayı, tarım alet ve makinalarının üretiminden çok, amaç dışında kullanılabilecek araziye sahip olmasından dolayı rantiyecilerin iştahını kabarttığı ifade ediliyor.
80 işçi ve 9 memurun çalıştığı kurumda görüştüğümüz torna, kaynak ve pres işçileri, kurumun istese daha çok makina üretip kâr elde edebileceğini ama özelleştirme yağması yüzünden üretimin arttırılmadığını kaydettiler. İşçiler sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz işçiler olarak ihaleye karşı iktidarda olan partilere giderek özelleştirmeyi engellemek istedik, ancak olumlu bir yanıt alamadık. Fabrika işçilerinin de ihaleye girmek istediğini söyledik, reddedildik. Bunun üzerine biz fabrika işçileri olarak her türlü ihaleye talip olanı fabrikadan içeri sokmuyoruz. İktidarın böl, parçala, yönet taktiğini boşa çıkarmak için çoluğumuzla, çocuğumuzla, direneceğiz."
ÖNCEKİ HABER

Asgari ücret 24 Aralık'a kaldı

SONRAKİ HABER

Başbakanlıkta 'Alaattin abi' zirvesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...