20 Aralık 1999 22:00

Durmuş'un kadrolaşmasına

   Danıştay engeli

Paylaş
Durmuş'un kadrolaşmasına Danıştay engeli
Danıştay, Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un yönetmelik değişikliği ile şef ve şef yardımcılığı kadrolarının belirlenmesinde yapılan sınavı kaldırmasını "hukuka aykırı" buldu. Durmuş'un yönetmelik değişikliği ile Sağlık Bakanlığı ve SSK'ya bağlı hastanelerdeki şef ve şef yardımcılığı kadrolarının belirlenmesi amacıyla yapılan sınavı kaldırmasını eleştiren Türk Tabipleri Birliği, yürütmenin durdurulması için dava açmıştı.
Danıştay 5. Dairesi'nin gerekçeli kararında; yönetmelik değişikliğinden önce sistemin olabildiğince objektif bir hale getirildiği, şef ve şef yardımcılıklarına yapılacak atamalarda sınav yönetiminin benimsenmesinin ve bu çerçevede nesnel ölçütlere yer verilmesinin önemli olduğu vurgulanırken, değişikliğin profesör veya doçent ünvanını taşımayan şef veya şef yardımcısı olmayan aday, yetişmiş uzmanlar yönünden aleyhe sonuç doğurduğu, bunun da fırsat eşitliği ilkesine aykırı bulunduğu dile getirildi.
Bakan Durmuş'un yönetmelik değişikliğinden sonra yaptığı atamaları da inceleyen Danıştay, atamaların eğitimin aksamasına sebep gösterilerek kadroların doldurulmasını sağlamakla ilgisini çelişkili buldu.
ÖNCEKİ HABER

Özcanlar Tekstil'de

SONRAKİ HABER

Bütçe ve kıyak emeklilik protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...